Με καλούς οιωνούς ξεκινά η σχολική χρονιά στον Τύρναβο

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 22:00

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πλέον σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου για την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Σχολικής Επιτροπής Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Τυρνάβου.

Φέτος ήταν διάχυτη από πλευράς δημοτικής αρχής η αίσθηση ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με καλούς οιωνούς. Στη συνάντηση ωστόσο έγινε και καταγραφή προβλημάτων που υπάρχουν ακόμα και πρέπει να δρομολογηθεί η επίλυσή τους.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης δεσμεύτηκε, ότι η δημοτική αρχή Τυρνάβου θα σταθεί έμπρακτα και όχι με λόγια δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ρόλο συνεργατικό, ώστε να εξασφαλιστούν και φέτος οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουλιός τόνισε ότι: «από την έναρξη της κάθε σχολικής χρονιάς και ως την αρχή της επόμενης μια διαρκής και στοχευμένη προσπάθεια όλων των υπηρεσιών του Δήμου καθώς και των Σχολικών Επιτροπών βρίσκεται στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των μαθητών.

Με τις ουσιαστικές τεχνικές παρεμβάσεις των υπηρεσιών του Δήμου Τυρνάβου για τη συντήρηση της ήδη υπάρχουσας υποδομής, έγινε παράλληλα επένδυση στο μέλλον του Δήμου που είναι τα παιδιά, πάντα με πλήρη συναίσθηση της υποχρέωσης της δημοτικής αρχής ως διοίκηση να κινηθεί αποτελεσματικά ακόμη και μέσα στους νέους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε».

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

Οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη:

-Υδραυλικές εργασίες στα 1ο, 2ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Τυρνάβου.

-Εργασίες χρωματισμών στα 1ο Δημ. Σχολείο Αμπελώνα, Λύκειο Αμπελώνα, 1ο Δημ. Σχολείο και 6ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου, 3ο Δημ. Σχολείο Τυρνάβου και 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου.

-Εργασίες στεγών και ξυλοκατασκευών στο 2ο Νηπιαγωγείο Αμπελώνα και 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου.

-Μεταφορά και προσαρμογή κοντέινερ WC στο Νηπιαγωγείο Δένδρων – υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά των σχολικών επιτροπών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων ώστε να καλύπτονται οι σχολικές ανάγκες της νέας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι: Μηδενίστηκε το χρέος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής προς την υπηρεσία Υδάτων πάνω από 15.000 ευρώ και από τον Οκτώβριο και μετά θα πληρώνεται το νερό από τη Σχολική Επιτροπή.

-Το χρέος επίσης στη ΔΕΗ (15.000 ευρώ) υπάρχει πλέον μόνο σε δύο σχολεία και τείνει να μηδενιστεί κι αυτό.

-Το καλοκαίρι έγινε αλλαγή των λαμπτήρων με λάμπες LED στα τέσσερα μεγάλα σχολεία, 1ο Τυρνάβου, 1ο Αμπελώνα, 4ο Τυρνάβου και 3ο Αμπελώνα και μέσα στον μήνα θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή και στα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία των δύο πόλεων και στο τέλος αυτού του έτους θα γίνει η αλλαγή σ΄ όλα τα υπόλοιπα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου Τυρνάβου.

-Στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας του Δήμου έχουν αντιμετωπιστεί σχεδόν στο σύνολό τους τα προβλήματα που προέκυψαν από τον βαρύ χειμώνα του 2016 και έχει αντιμετωπιστεί όποιο πρόβλημα είχε προκύψει την προηγούμενη χρονιά.

-Στη φετινή χρονιά, από όσα γνωρίζουμε για τα σχολεία βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνής διαγωνισμός του Υπουργείου Παιδείας για την «προμήθεια εξοπλισμού πληροφορικής σχολικών μονάδων» και η εκτίμηση είναι ότι αυτά θα έρθουν στους πρώτους μήνες του 2019.

Ακολούθησε μια δημιουργική συζήτηση με τους διευθυντές και τις διευθύντριες και από το σύνολο των παρευρισκόμενων διευθυντών εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τη δημοτική αρχή για την προτεραιότητα που δίνεται στα σχολικά θέματα και την άριστη συνεργασία που υπάρχει.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη και οι κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας, καθώς και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου κ. Ρούλα Σουρλαντζή -Ζαχαράκη και κ. Μάκης Κατσικαβέλας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass