Τραγελαφικές καταστάσεις καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Καθηγητών

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 15:30

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει «τις τραγελαφικές καταστάσεις που βίωσαν χιλιάδες αναπληρωτές την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις της πρώτης φάσης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με έκπληξη διαπιστώθηκε ότι έλειπαν ολόκληρες περιοχές (Ηράκλειο-Γενική Παιδεία, Χίος, Ψαρά, Οινούσες, Πειραιάς, Ανατολική Θεσσαλονίκη-Ειδική Αγωγή), ενώ είχαν γίνει προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στο Ρέθυμνο, χωρίς να έχει γίνει καμία πρόσληψη αναπληρωτού πλήρους απασχόλησης!

Εξαιτίας της αναταραχής που δημιουργήθηκε, το Υπουργείο Παιδείας υποχρεώθηκε να αποσύρει τον πίνακα διορισθέντων και να ξεκινήσει εξαρχής τη διαδικασία πρόσληψης για τους εκπαιδευτικούς στη Γενική Εκπαίδευση. Δεν έπραξε όμως το ίδιο και στην Ειδική Αγωγή, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να χάσουν την πρώτη επιλογή τους, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κενά στην ειδικότητά τους (π.χ. Ανατολική Θεσσαλονίκη, κ.α.). Επίσης, με την τελική ανακοίνωση των πινάκων διαπιστώθηκε ότι κενά συγκεκριμένων περιοχών αποκρύφτηκαν από το Υπουργείο Παιδείας (Πειραιάς, κ.α.).

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε: εκφράζει την αγανάκτησή της για την απίστευτη προχειρότητα με την οποία έδρασε η Κεντρική Υπηρεσία και οι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας σε ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλει την τακτική του Υπουργείου Παιδείας να αποκρύπτει κενά εκπαιδευτικών και να παρουσιάζει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς λιγότερες από τις πραγματικές.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. αναγνωρίζει ότι στην πρώτη φάση με την πρόσληψη αναπληρωτών καλύφτηκε ένα μεγάλο μέρος των κενών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παρά το γεγονός αυτό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση λείπουν τουλάχιστον 1.500 εκπαιδευτικοί. Είναι επίσης άδικη η τακτική του Υπουργείου Παιδείας να καλύπτει πρώτα τα κενά των εκπαιδευτικών στις απομακρυσμένες περιοχές και να μην εμφανίζει τα κενά στις περιοχές υψηλής ζήτησης (Πειραιάς κ.α.), με τη λογική ότι τα κενά αυτά μπορεί εύκολα να καλυφθούν σε δεύτερη φάση, αδικώντας έτσι τους αναπληρωτές που βρίσκονται στις πρώτες σειρές των πινάκων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass