Τύρναβος: Mε ευχές και έργα το πρώτο κουδούνι

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 22:12

Πρώτο κουδούνι χθες και στον Τύρναβο για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Από νωρίς το πρωί οι μαθητές μικρότεροι και μεγαλύτεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να περάσουν σε λίγο την είσοδο του σχολείου τους.

Το κουδούνι χτύπησε και οι ιερείς έκαναν τους καθιερωμένους αγιασμούς στα προαύλια των σχολείων.

Ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Τυρνάβου η παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού τον οποίο υποδέχτηκαν στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η διευθύντρια του σχολείου κ. Κωνσταντινιά Πατσή, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι μαθητές.

Στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου τον αγιασμό έκανε ο προϊστάμενος του ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καλκούλης.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός ευχήθηκε «Καλή σχολική χρονιά. Με σύνεση και ψυχραιμία, με αγάπη και ενδιαφέρον απέναντι στη συμμαθήτρια και τον συμμαθητή, αλλά πιστή προσήλωση και υπακοή στους κανόνες της γνώσης. Η γνώση είναι το μόνο κατά δικό σας πράγμα που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή, που θα σας δίνει οξυγόνο, εφόδια δύναμη για να αντεπεξέρχεστε σε δύσκολες καταστάσεις. Και αυτό είναι το κλειδί της επιτυχίας».

 Ο κ. Αγοραστός προέτρεψε επίσης τα παιδιά να μην αφήσουν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω.

Στο ίδιο επίπεδο και ο χαιρετισμός του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο οποίος πέρα από τις ευχές αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό για την άριστη συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου. Μια συνεργασία η οποία έχει θετικά αποτελέσματα. Οπως η νέα δημοπρασία που θα ανακοινωθεί στις 20 Σεπτεμβρίου ύψους 340.000 ευρώ ενώ με τον περιφερειάρχη ήδη υπογράφηκαν συμβάσεις για εργασίες που αφορούν στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αμπελώνα και στο Γυμνάσιο Αργυροπουλίου.

Ευχές φυσικά από τη διευθύντρια του σχολείου κ. Κωνσταντινιά Πατσή αλλά και από τη δραστήρια πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Ντίνα Πολίτη.

Στη συνέχεια στην αίθουσα διδασκόντων σε μια μικρή τελετή η κ. Πατσή προσέφερε στον κ. Αγοραστό μία εικόνα του πολιούχου και προστάτη της Λάρισας, όπου και η έδρα της Περιφέρειας, Αγίου Αχιλλίου.

Στην τελετή κάθε σχολείου ο Δήμος Τυρνάβου εκπροσωπήθηκε από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε επίσης και στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Αμπελώνα και στα χωριά του Δήμου. Ο δήμαρχος Τυρνάβου παρευρέθηκε στον αγιασμό του Γενικού Λυκείου - Γυμνασίου Αμπελώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ-(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1