«Η τέχνη στην εκπαίδευση»

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 16:43

Σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή ξεκινούν τα πρώτα έξι από τα δεκαέξι τμήματα του νέου προγράμματος του Πανεπιστημίου των Πολιτών με τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα καθώς και στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι έως τώρα έχουν επιλεγεί τριακόσιοι εκπαιδευόμενοι ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Προχθές κηρύχθηκε η έναρξη του προγράμματος στο πλαίσιο προγραμματισμένης ημερίδας με τίτλο «Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, καλωσορίζοντας το όλο εγχείρημα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και τις δράσεις εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».

Σε συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης, αναφέρθηκε στο πολιτικό περιεχόμενο της μάθησης και της αλλαγής, για τη θεσμική κατοχύρωση του όλου εγχειρήματος, καθώς και για τις προγραμματισμένες ενέργειες του Πανεπιστημίου των Πολιτών για το έτος 2018 – 2019.  

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές έννοιες της μετασχηματίζουσας μάθησης και τον τρόπο λειτουργίας της στην εκπαιδευτική διαδικασία, με ομιλητή τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ και συντονιστή του Κύκλου Μάθησης τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», Αλέξη Κόκκο.

Την ημερίδα πλαισίωσε και η καλλιτεχνική ομάδα οι «Άγγελοι της Χαράς», ένας φορέας που απασχολεί από το 2011 επαγγελματίες καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, της μουσικής, των εικαστικών και του χορού. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410-680.249 και 2410-680.250 και στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass