Ασχολήθηκαν με τις… φωνές των παιδιών

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 15:24

Σεμινάριο για την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πολιτισμικό πλουραλισμό στη διαπολιτισμική εκπαίδευση «Η ενασχόληση με τις φωνές των παιδιών» διοργανώθηκε χθες από τη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, καθώς και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης μίλησε για τις "πόλεις που μαθαίνουν" και τις προκλήσεις της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης στα χρόνια της κρίσης ενώ στάθηκε στην περίπτωση της Λάρισας.

Εν συνεχεία η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ελένη Γρίβα ανέπτυξε το θέμα «Οι μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία μιλούν για θέματα γλώσσας και ταυτότητας: Μια ποιοτική μελέτη σε μαθητές του δημοτικού σχολείου».

Από την πλευρά της η λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Χριστιάνα Καρούσιου αναφέρθηκε στο ζήτημα «Η μαθητική φωνή ως επιτυχής συνιστώσα της σχολικής βελτίωσης στα διαπολιτισμικά σχολεία».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μάγος που είναι επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε για «Ζητήματα εκπαίδευσης σε χώρους εγκλεισμού: Οι φωνές των φυλακισμένων παιδιών» ενώ ο κ. Απόστολος Σωτηρίου, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε για το θέμα «Κοινωνική δικαιοσύνη και διαπολιτισμική εκπαίδευση: Πώς μιλούν τα παιδιά στο σχολείο;». Τέλος η συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Μακρή στάθηκε στα «Αυθεντικά πολυτροπικά ντοκουμέντα ως εργαλεία διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1