Ο «Φιλόδημος» χτίζει το 24ο Δημοτικό στην Τούμπα

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2019 22:22

Την ένταξη του έργου «Κατασκευή 24ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών - προχθές Παρασκευή - στον Δήμο Λαρισαίων.

Είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από αίτημα του Δήμου Λαρισαίων ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα κατοίκων της συνοικίας της Τούμπας.

Το νέο σχολείο θα αποσυμφορήσει δημοτικά σχολεία όμορων συνοικιών (σ.σ. το 24ο Δημοτικό φιλοξενείται σήμερα στις εγκαταστάσεις του 19ου Δημοτικού Σχολείου στη συνοικία της Χαραυγής) ενώ η κατασκευή του, σε οικόπεδο επί των οδών Ναού και Ανωνύμων, θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης διδακτηρίου στη συνοικία της Τούμπας ενώ οριστικά αντιμετωπίζεται επίσης και το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης των μικρών μαθητών.

«Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της κατασκευής του σχολείου» δηλώνει στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης μετά και την κοινοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών στον Δήμο Λαρισαίων, ανοίγοντας και τυπικά πλέον τον δρόμο για την ανέγερση του νέου σχολείου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην περιγραφή του έργου - προϋπολογισμού 4,3 εκατ. ευρώ - σημειώνεται πως πρόκειται για «κατασκευή δημοτικού σχολείου το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις πτέρυγες. Μία διώροφη με υπόγειο, μία διώροφη χωρίς υπόγειο και μία που αποτελεί την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής, τραπεζαρία με κουζίνα και αποθήκη, κυλικείο, γραφείο δασκάλων, γραφείο διευθυντή, ιατρείο, wc μαθητών, wc δασκάλων και wc ΑμεΑ.

Η είσοδος στο συγκρότημα θα γίνεται κεντρικά σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο και συγκεκριμένα από τα δυτικά και μέσω στεγασμένου υμιυπαίθριου χώρου.

Ο όροφος θα περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα φυσικής, βιβλιοθήκη και ένα μικρό γραφείο. Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων θα είναι μεταλλική και θα περιλαμβάνει σκηνή με παρασκήνια και αποδυτήρια, wc ανδρών και γυναικών. Η πρόσβαση σ’ αυτή θα γίνεται τόσο μέσω κεντρικού διαδρόμου του σχολικού συγκροτήματος όσο και από ξεχωριστή είσοδο στα βόρεια.

Επίσης έχει προβλεφθεί και ξεχωριστή είσοδος στα παρασκήνια στα ανατολικά. Συνολικά στη μελέτη περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου, καθώς και οι διαμορφώσεις του περιβάλλοντος χώρου».

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Με αφορμή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σε δήλωσή του στην «Ε» σημειώνει πως «ένα ακόμα σημαντικό έργο για τον Δήμο Λαρισαίων εντάσσεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά τις προτεραιότητες που έθεσε η δημοτική αρχή και τη μελετητική και όχι μόνο ωρίμανση από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου.

Η ένταξη του έργου και η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα, δίνει λύση στο σοβαρό ζήτημα της μη ύπαρξης σχολείου στη συνοικία της Τούμπας. Συμπληρώνει δε, με εξαιρετικό τρόπο τις υποδομές που δημιουργούμε στη συγκεκριμένη συνοικία, αναβαθμίζοντάς τη μετά από πολλά χρόνια.

Οι μαθητές της συνοικίας με τη δημοπράτηση και ολοκλήρωση του έργου δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται μέσω της λεωφόρου Καραμανλή σε άλλη συνοικία. Είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε γρήγορα όλες τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση της κατασκευής του σχολείου».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass