Μαθητές του 3ου Γυμνασίου στο Παλέρμο

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2019 15:14

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας επισκέφτηκε το Παλέρμο της Σικελίας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από

09/02 έως 16/02/19 και συμμετείχαν 2 καθηγητές και 8 μαθητές.

Ήταν η πρώτη κινητικότητα του σχολείου για τις ανάγκες του διετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος που έχει αναλάβει με θέμα “OVERWATER”. Στην Ιταλία συναντήθηκαν οι 5 εταίροι του προγράμματος Ιταλία, Λιθουανία, Γαλλία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Ο στόχος του ταξιδιού ήταν η παρουσίαση του ποταμού της κάθε χώρας και της ιστορίας του. Το σχολείο μας παρουσίασε τον Πηνειό ποταμό και την ιστορία του.

"Κατά την παραμονή μας στο Παλέρμο -αναφέρει σχετική ανακοίνωση του σχολείου- είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε σημαντικά αξιοθέατα της πόλης όπως τον Καθεδρικό ναό, το Teatro Massimoη 3η μεγαλύτερη όπερα της Ευρώπης μετά του Παρισιού και της Βιέννης, τον Βοτανικό Κήπο και τις διάσημες κατακόμβες των Καπουτσίνων όπου φυλάσσεται η μεγαλύτερη συλλογή από μούμιες (2000) στην Ευρώπη. Ξεναγηθήκαμε στο Παλάτι των Νορμανδών και το Παλατινό Παρεκκλήσι, το Zisa Palace και την περίφημη εκκλησία της Παναγίας La Martorana. Ο κτήτορας της τελευταίας ήταν ο Έλληνας Γεώργιος Αντιοχέας, ναύαρχος και υπουργός του Ρογήρου Β’ της Σικελίας. Στον ναό κυριαρχούν ψηφιδωτά του 12ου αιώνα φτιαγμένα από Βυζαντινούς τεχνίτες. Τέλος, περιηγηθήκαμε στη γνωστή πλατεία Piazza Pretoria και γευτήκαμε τις τοπικές λιχουδιές.

Το ταξίδι ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους και η φιλοξενία των Ιταλών εταίρων θα μας μείνει αξέχαστη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1