Στόχος βανδάλων το 33ο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Σμύρνη

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 22:02
Ο διευθυντής κ. Β. Σίμος μαζί με δάσκαλο του Σχολείου επιδιορθώνουν τις ζημιές των Χριστουγέννων Ο διευθυντής κ. Β. Σίμος μαζί με δάσκαλο του Σχολείου επιδιορθώνουν τις ζημιές των Χριστουγέννων

Η καταστροφική μανία ορισμένων φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει πια τα όρια. Το 33ο Δημοτικό Σχολείο στη συνοικία της Νέας Σμύρνης εδώ και καιρό έχει μπει στο στόχαστρο βανδάλων.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ανησυχούν, καθώς το φαινόμενο είναι επαναλαμβανόμενο και κάθε φορά μεγαλύτερης έντασης και οι ζημιές μεγαλύτερης έκτασης. Προχθές το πρωί οι βάνδαλοι ξήλωσαν από τα κουφώματα τη σιδερένια πόρτα του Γυμναστηρίου και χτες έσπασαν τις λάμπες εισόδου του Σχολείου.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλειος Σίμος, μόλις πριν λίγο καιρό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, άγνωστοι είχαν επιτεθεί στις μονάδες εξαερισμού και κλιματιστικών του Σχολείου. Όμως, όπως λέει, δεν είναι οι μοναδικές ζημιές, αφού σε τακτική βάση ξηλώνουν τα κάγκελα της περίφραξης του Σχολείου, σπάνε πλάκες στο προαύλιο και γενικά καταστρέφουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Οι δράστες φαίνεται ότι χτυπούν νύχτα ή Σαββατοκύριακα και αργίες, καθώς το Σχολείο διαθέτει φύλακες καθημερινά μέχρι και τις 10 το βράδυ. Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου εδώ και καιρό έχουν αναλάβει την επιδιόρθωση των ζημιών, αφού χρήματα δεν υπάρχουν και είναι δύσκολο να βρίσκονται κάθε φορά. «Αγοράσαμε με δικά μας χρήματα τρυπάνι και σκεφτόμαστε να αγοράσουμε και μηχάνημα για συγκολλήσεις. Μέχρι τώρα δανειζόμαστε για να επισκευάσουμε τις ζημιές στο Σχολείο μας. Έχουμε τοποθετήσει σήτα για να ψηλώσουμε την περίφραξη. Αυτή τη φορά η ζημιά ήταν μεγάλη αλλά γλιτώσαμε τα χειρότερα καθώς είχαμε προνοήσει και είχαμε βάλει στην πόρτα και ενισχύσεις και αλυσίδες. Αν κατάφερναν να μπούνε μέσα στο Γυμναστήριο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα. Είναι κρίμα γιατί το Σχολείο μας είναι καινούριο, «κόσμημα» για την περιοχή» λέει ο κ. Σίμος. Ο διευθυντής του 33ου Δημοτικού χθες ενημέρωσε και τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Βούλγαρη, ενώ για το συμβάν ειδοποιήθηκε και η Ασφάλεια Λάρισας, που προχώρησε στην καταγραφή του. Καταλήγοντας, ο κ. Σίμος ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που το Σχολείο δέχεται τέτοια επίθεση.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass