Φεστιβάλ Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 22:30

Στην ενημέρωση αποφοίτων Λυκείων για τα προγράμματα σπουδών σε πανεπιστήμια, ΙΕΚ, Κολέγια και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης σε Ελλάδα και εξωτερικό αφορά το 1ο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης Θεσσαλίας που διοργανώνεται στη Λάρισα στις 29 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης διοργανώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή και φιλοδοξία των τοπικών φορέων είναι να το καταστήσουν θεσμό συμβάλλοντας στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μελλοντικών φοιτητών.

«Αυτή τη διοργάνωση» τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός «θέλουμε να την καταστήσουμε χρήσιμο θεσμό για τα νέα παιδιά, να ενημερωθούν για τις σπουδές. Με τους φορείς της περιοχής ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα και τα προγράμματα σπουδών».

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Λάρισας Γ. Σούλτης προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μια διοργάνωση που έλειπε από την περιοχή μας και μπορεί να καταστεί θεσμός».

«Σημαντικό εργαλείο» χαρακτήρισε την εκπαίδευση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτ. Γιαννακόπουλος λέγοντας ότι «βρίσκεται σε καλό δρόμο η προσπάθεια σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγή», διάσταση που σημείωσε και η γενική διευθύντρια του ΣΘΕΒ, Έλενα Καματέρη λέγοντας ότι «ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας».

ΘΕΣΜΟΣ

Η εκπρόσωπος του φορέα διοργάνωσης «Leonardo PCO», Μάρθα Ρούσσου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «το Φεστιβάλ Εκπαίδευσης είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός και για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Λάρισα στις 29 Ιουνίου στον εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «DIVANI Palace».

Πρόκειται για ένα φόρουμ στο οποίο ιδιωτικά και δημόσια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού παρουσιάζουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα, την καινοτόμα προσέγγισή τους στην εκπαίδευση και τη συνάφειά τους με την αγορά εργασίας.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε τελειόφοιτους και απόφοιτους Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων καθώς και άλλων Σχολών της Θεσσαλίας, γονείς και κηδεμόνες, όπως και σε ενδιαφερόμενους για περαιτέρω ανάπτυξη γνώσεων μέσω προγραμμάτων Διά βίου Μάθησης».

ΣΚΟΠΟΣ

«Σκοπός της διοργάνωσης», πρόσθεσε η κ. Ρούσσου «είναι να αποκτήσει ο επισκέπτης συνολική εικόνα για τις προσφερόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στην εκπαίδευση και στη βελτίωση ατομικών προσόντων και δεξιοτήτων. Παρέχεται δηλαδή η δυνατότητα σε μελλοντικούς φοιτητές να αποκτήσουν άμεση και προσωπική άποψη καθώς θα συναντήσουν, σε έναν χώρο, όλους τους φορείς εκπαίδευσης έχοντας την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους κάθε τι που αφορά τις σπουδές τους.

Στο φόρουμ καλούνται να συμμετάσχουν Τμήματα Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, Κολέγια και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και αντίστοιχα ιδρύματα, Δημόσια ή Ιδιωτικά, της Κύπρου και άλλων χωρών του εξωτερικού που προσφέρουν προγράμματα σπουδών για Έλληνες αποφοίτους, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω των Μορφωτικών ακολούθων των Πρεσβειών τους. Ενδεικτικά αναφέρονται οι χώρες Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία, οι οποίες απορροφούν κάθε χρόνο σημαντικό αριθμό Ελλήνων αποφοίτων. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν και τα Κέντρα Προετοιμασίας για σπουδές στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί φορείς θα μπορούν να προτείνουν ειδικές προσφορές και να απονέμουν υποτροφίες».

Διευκρινίζοντας τέλος ότι «στον χώρο του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν σεμινάρια, διαλέξεις καθώς και workshops που θα αφορούν στα ζητήματα του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, καθώς και των μεθόδων εξασφάλισης εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό». Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Νίκ. Λιούπας και εκ μέρους των διοργανωτών οι Τάσος Γούσιος και Αλβέρτος Ρούσσος.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass