«Η πόλη μου η Λάρισα: Χθες, σήμερα, αύριο»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡΘΡΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:15

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, και με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» διοργανώνει διαγωνισμό συγγραφής άρθρου, έκτασης 150-200 λέξεων, που απευθύνεται στις Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ τάξεις Δημοτικού με θέμα «Η πόλη μου η Λάρισα: χθες, σήμερα, αύριο».

Στόχοι του Διαγωνισμού:

* Να ενεργοποιήσει τον προβληματισμό των παιδιών, ώστε να αναδείξουν θέματα που αφορούν στην πόλη μας και γενικότερα.

* Να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους εμφυσήσει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Χρονική διάρκεια διαγωνισμού μέχρι 13 Μαΐου 2019. Προθεσμία παράδοσης των άρθρων: 16 - 17 Μαΐου 2019.

Η πρώτη αξιολόγηση των άρθρων θα γίνει από το κάθε σχολείο και θα επιλεγούν μόνο 6 (έξι) άρθρα ανά σχολείο, τα οποία θα αποστέλλονται στις 16 -17 Μαΐου ταχυδρομικώς σε φάκελο στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δήμητρας Τσάτσου 2 και Φαρσάλων, Τ.Κ. 41335 Λάρισα. Υπεύθυνη κ. Χατζημίχου) για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Στον φάκελο θα πρέπει να εμπεριέχεται:

* Μία κατάσταση με τα στοιχεία και το τηλέφωνο του κάθε σχολείου.

* Μία κατάσταση με τα ονόματα όλων των μαθητών που συμμετείχαν (ανεξάρτητα αν δεν έχουν επιλεγεί από το σχολείο για συμμετοχή).

* Μία κατάσταση με τα ονόματα των επιλεχθέντων μαθητών, το σχολείο και η τάξη τους.

Ανακοίνωση των νικητών:

Περί τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο ειδική εκδήλωση, όπου θα λάβει χώρα η βράβευση των έργων σε κλίμα γιορτής με δράσεις και ανοικτά εργαστήρια. Τα τρία καλύτερα άρθρα θα βραβευτούν και θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενώ όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν έπαινο. Τα βραβεία θα είναι ποδήλατο, tablet, μια δωροεπιταγή που θα εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης και πολλά άλλα δώρα που θα κληρωθούν ανεξαιρέτως για όλα τα παιδιά την ημέρα της βράβευσης. Θα ακολουθήσει η κλήρωση δώρων για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στη γιορτή. Τα βραβευμένα άρθρα επίσης των παιδιών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα εκτεθούν και θα ψηφιοποιηθούν.

Κριτική επιτροπή:

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1