«Εμπιστευόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση»

Πολύτιμη η συμμετοχή των νέων στα κοινά, δήλωσε ο Χρ. Κέλλας σε μαθητές από την Κρανιά

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 15:14

«Επισκέπτεστε τη Βουλή σε μία περίοδο που είναι εξαιρετικά σημαντική για τη χώρα. Σε λίγες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν οι εκλογικές αναμετρήσεις για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ και οι εθνικές εκλογές είναι κοντά. Αρκετοί από εσάς θα κληθείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, το οποίο είναι θεμελιώδες για το πολίτευμά μας και έχει κατακτηθεί με μεγάλους αγώνες.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος, για τον οποίο οφείλετε να συμμετέχετε στις εκλογές και, εν γένει, στα κοινά, καλλιεργώντας το πολιτικό σας αισθητήριο και αναζητώντας την αλήθεια. Η αποπολιτικοποίηση των πολιτών, η μεθοδευμένη απαξίωση της ελεύθερης συνείδησης και η μηδενιστική προσέγγιση του πολιτικού συστήματος, με συνθήματα του τύπου “όλοι ίδιοι είναι” οδηγούν στην ιδεολογική και ηθική ισοπέδωση των πολιτικών διαδικασιών. Ευνοούν τον δημαγωγό και τον αντιδημοκράτη, που επιδιώκουν να καταλάβουν την εξουσία, για να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες και τη δική τους ιδεολογία, στοχεύοντας στη μετατροπή της κοινωνίας σε κατευθυνόμενη μάζα. Αυτό να μην το ξεχνάτε ποτέ».

Τα ανωτέρω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, συζητώντας με μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων Κρανιάς Ελασσόνας, που επισκέφθηκαν τη Βουλή, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια, κ. Ευδοκία Ζιακούλη, και τις εκπαιδευτικούς, κ. Μαργαρίτα Σκληβάνου και Βασιλική Γώγου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς από τους μαθητές για τη θέση της ΝΔ επί του συστήματος των Πανελληνίων Εξετάσεων, απάντησε:

«Τέσσερα χρόνια τώρα, όλοι οι μαθητές και οι οικογένειές σας, ήσαστε σε μία ιδιότυπη ομηρία από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση. Υποστήριζαν ότι θα καταργήσουν τις Πανελλήνιες, για να φτάσουμε ξανά, μετά από πολλά χρόνια, πρακτικά στο σύστημα των Δεσμών. Εμείς θέλουμε σταθερότητα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε και δεν θα αλλάξουμε το σύστημα των Πανελληνίων τα επόμενα χρόνια, θα ενισχύσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Θέλουμε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να αποτελέσει τη βάση για το μέλλον σας, είτε επιλέξετε να προχωρήσετε σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είτε σε επαγγελματικό. Σε σχέση με τα προγράμματα σπουδών και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, έχουμε προβλέψει στοχευμένες και υλοποιήσιμες μεταρρυθμιστικές τομές, που θα σας βοηθήσουν σημαντικά».

Τέλος, ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας:

«Εμπιστευόμαστε τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Έλληνα εκπαιδευτικό που θα είναι συνοδοιπόρος μας την επόμενη μέρα. Οι εκπαιδευτικοί μας έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και εξαιρετική κατάρτιση. Ειδικότερα στη Λάρισα έχουμε ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, που αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την προσφορά του, τόσο σε γνωστικό, όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass