Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην κάλπη για πρώτη φορά

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 26ης ΜΑΪΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2019 22:15

Η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μηχανισμοί και η σημασία των Ευρωεκλογών, τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και η λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, παρουσιάστηκαν χθες σε μαθητές Λυκείου της Λάρισας που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, διοργάνωσαν την εκδήλωση προκειμένου να παρουσιάσουν στους 17άρηδες την πρωτοβουλία «Αυτή τη φορά ψηφίζω για…». Ο επικεφαλής του Europe Direct Βασίλης Χατζηκαμαγιάννης, ο καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Μεταξάς και ο καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Στεργίου μίλησαν στους μαθητές για τα δικαιώματά τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και για τη σημασία και τη δύναμη της ψήφου στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Λάρισας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη «μαγκιά» από τη γνώση. Ενημερωθείτε, ψάξτε το και πηγαίνετε να ψηφίσετε μόνοι σας αυτό που αποφασίσατε εσείς και όχι το οικογενειακό σας περιβάλλον. Έχετε όλα τα εργαλεία στη διάθεσή σας για να βρείτε ό,τι πληροφορία χρειάζεστε». Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Στο τέλος οι μαθητές έθεσαν τα ερωτήματά τους στους ομιλητές ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τους δίνεται το δικαίωμα να έχουν φωνή μέσα από τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα