Πρόγραμμα Τρισδιάστατης Εκτύπωσης στο Τμήμα Ξύλου του Πανεπιστημίου

Οφέλη και δυνατότητες στην Εκπαίδευση *Ενημέρωση εκπαιδευτικών από Λαρισαίο βιομηχανικό σχεδιαστή

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 15:28

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το ΚΠΕ Μουζακίου διοργάνωσε τη 15η Μαΐου 2019, στο πλαίσιο της 12ης ετήσιας εκδήλωσης των Φυσικών Επιστημών, δίωρο εργαστήριο με θέμα:

«Τεχνολογία 3D εκτύπωσης στην εκπαίδευση. Οφέλη, βιώσιμη ανάπτυξη με χρήση της τεχνολογίας 3D printing και δυνατότητες».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του εργαστηρίου ταχείας προτυποποίησης του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η συμμετοχή -όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τμήματος- ξεπέρασε τον προβλεπόμενο αριθμό και αυτό δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Την πρώτη ώρα οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους για τις τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης και ενημερώθηκαν από τον Λαρισαίο βιομηχανικό σχεδιαστή και μέλος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Αθανάσιο Μακρή για τις σύγχρονες τεχνολογίες 3D εκτύπωσης, το κόστος και οικονομικά οφέλη από την τρισδιάστατη εκτύπωση, την αξιοποίηση του 3D εκτυπωτή στο Σχολείο, για προγράμματα, διαδικασίες και τρόπους εκτύπωσης και τέλος, έγινε επίδειξη εκτύπωσης τρισδιάστατου αντικειμένου.

Τη δεύτερη ώρα οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το εργαστήριο ταχείας προτυποποίησης και είδαν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του. Επίσης έγινε επίδειξη των λογισμικών που δημιουργούν 3D αντικείμενα και έλυσαν τις απορίες τους σε πάρα πολλά σχετικά θέματα.

Στο τέλος -καταλήγει η ανακοίνωση- βγήκε αβίαστα το συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει πολλά οφέλη στην εκπαίδευση τόσο από πλευράς αύξησης γνώσεων στον προγραμματισμό σχεδιασμό, όσο και στην κατασκευή χρήσιμων βοηθητικών αντικειμένων στην κατανόηση των μαθημάτων αλλά και στη λειτουργία του σχολείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass