-ΣΤΟΥΣ 78.335 Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΩΝ ΑΕΙ -ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 5.665 ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ, ΑΥΞΗΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ 657 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (ΠΘ ΚΑΙ ΤΕΙ) *ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΙΑΤΡΙΚΗ

Ρεκόρ εισακτέων στα Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:22

Σε 78.335 ανέρχεται ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των Τμημάτων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο αριθμός εισακτέων είναι αυξημένος κατά 3.643 σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων του 2018 που ήταν 74.692. Ο αριθμός εισακτέων παραμένει ίδιος σε 121 Τμήματα.

Στα νέα Τμήματα ο συνολικός αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 25.123. Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι θα είναι και ο αριθμός των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Θεσσαλίας. Συνολικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα εισαχθούν 5.665 σπουδαστές ενώ πέρυσι και στα δύο ιδρύματα ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο εισήχθησαν 5.008 φοιτητές (2.331 στο ΤΕΙ και 2.677 στο Πανεπιστήμιο). Αυξημένος είναι ο αριθμός των εισακτέων στα νέα τμήματα που θα λειτουργήσουν ενώ σε κάποιες σχολές όπως στην Ιατρική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, Ιστορίας Αρχαιολογίας ο αριθμός των εισακτέων παραμένει ίδιος, κάποιες εμφανίζουν ελαφρά αύξηση, όπως αυτές της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας, που οι εισακτέοι αυξάνονται ή της Γεωπονίας, της Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, ενώ υπάρχουν και κάποιες, στις οποίες ο αριθμός των εισακτέων μειώνεται ελάχιστα όπως στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.
Αναλυτικά η κατανομή των εισακτέων ανά τμήμα γίνεται ως εξής:

PINAKAS REKOR EISAKTEONΑξίζει να σημειωθεί, για τη φετινή χρονιά, ότι η αύξηση των εισακτέων αποκτά άλλη σημασία, καθώς όλες οι θέσεις εισακτέων αφορούν στα πανεπιστήμια, αφού τα ΤΕΙ καταργήθηκαν και τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές διεκδικούν πια θέσεις ΑΕΙ.
Σίγουρα ζητήματα, όπως πώς θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα (προγράμματα σπουδών και προσωπικό) είναι κάτι που απασχολεί υποψηφίους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass