Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Πάρο και τη Νάξο

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 15:18

Τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Πάρο και τη Νάξο πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας στις 10-13 Μαΐου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων: «Πολεμάμε τη Ρητορική του Μίσους» και «Είμαστε διαφορετικοί… όχι αδιάφοροι».
Δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να επισκεφθούν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πάρου «Γιάννης Γκίκας», όπου ενημερώθηκαν από την προϊσταμένη της βιβλιοθήκης κ. Αλέγκρε Εσκαλόνιγια. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το 1ο Πρότυπο εθελοντικό κέντρο Α.Μ.Ε.Α.Ι. Κυκλάδων στη Νάουσα της Πάρου: «Συμμετοχή και δημιουργία». Εκεί θερμή υποδοχή περίμενε τους μαθητές του σχολείου από την κ. Πολυκανδριώτη Άννα, την κ. Χασούρη Βάσω και τα άλλα μέλη του κέντρου.

Ενημέρωσαν τα παιδιά για τη λειτουργία του κέντρου, και εξήγησαν πως το κέντρο αυτό είναι αποτέλεσμα προσπάθειας και ανιδιοτελούς εργασίας που προσέφεραν ανώνυμοι εθελοντές και το στηρίζει η Δημοτική Αρχή της Πάρου. Διαθέτει τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ώστε να φιλοξενεί άτομα με κινητικά προβλήματα και με νοητική υστέρηση. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στην πανέμορφη Νάουσα, στο Ενετικό της Φρούριο, επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο στην Παροικιά της Πάρου, το Φράγκικο Κάστρο, τον ναό της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, το στολίδι της Πάρου, ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας, που βρίσκεται στο Β.Α. τμήμα της Παροικιάς, και οικοδομήθηκε τον 4ο αιώνα από την Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Εκεί τους υποδέχτηκε ο κ. Καπούτσος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Παροικιάς, ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο και δεξιώθηκαν από τους ιερείς του ναού προσφέροντάς τους μικρά ενθύμια για τις οικογένειές τους και το σχολείο.
Την τελευταία μέρα επισκέφτηκαν και τη Νάξο, περιηγήθηκαν στην καστροπολιτεία της, είδαν τον ναό της Μυρτιδιώτισσας, την Πορτάρα, και επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό μουσείο της. Τα παιδιά συνδύασαν τον πολιτισμό με τη διασκέδαση, τη γνώση με τη βιωματική εκπαίδευση. Στην επιστροφή ακολούθησε η αξιολόγηση της εκδρομής και απονεμήθηκαν βραβεία – ενθύμια στα παιδιά. Υπεύθυνοι των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων και συνοδοί της εκδρομής: κ. Δεληζώνα Ζωή - δ/ντρια, κ. Γούλα Μαρία - υποδ/ντρια, κ. Κανάκη Βικτωρία - υποδ/ντρια και οι εκπαιδευτικοί, κ. Κατσαβός Ιωάννης, κ. Χατζηαβραάμ Λίνα, κ. Ντάκου Κερασία και κ. Αγγελακοπούλου Ζαχαρούλα.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα