Ξεκινούν εγγραφές στην Αβερώφειο Σχολή

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2019 15:36

Σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε νέους/ες, κάτοχους τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού γίνονται σε δύο περιόδους: Από σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου και από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Θα λειτουργήσουν οι κατωτέρω έξι (6) Σχολές στις ακόλουθες ειδικότητες:

Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας (τηλ. 2410-611093, e-mail: geosxoli@otenet.gr) Ζωοτεχνία, Αγροτικά Μηχανήματα.

Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων (τηλ. 26510-92219, e-mail: galateei@otenet.gr) Γαλακτοκομία – Τυροκομία.

ΕΠΑΣ Καλαμπάκας (τηλ.24320-22781, e-mail: ogee43@otenet.gr) Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου.

ΕΠΑΣ Κρήτης – Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου (τηλ. 28920-31259, e-mail: epaskritis@gmail.com), Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες.

ΕΠΑΣ Αμαρουσίου [Κτήμα Συγγρού] (τηλ. 210-8012701, e-mail: epasmar@otenet.gr) Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου.

ΕΠΑΣ Νεμέας (τηλ. 27460-23032, e-mail: epasnemeas@hotmail.gr) Αμπελουργία – Οινοτεχνία.

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑΣ, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης. Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Οι ΕΠΑΣ διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους σπουδαστές/στριες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, για να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στη μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Στις Σχολές, όπου λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους σπουδαστές/στριες πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: https://www.elgo.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1