«Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τεχνικά έργα»

ΤΟ 1ο E-LEARNING ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΠ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 15:34

Ο αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, η κλιματική αλλαγή, η ταχεία αστικοποίηση και η διεθνής αλληλεξάρτηση των οικονομιών, αυξάνουν την ευαισθησία μιας κοινωνίας έναντι φυσικών κινδύνων.

Οι σεισμοί, οι πυρκαγιές, και οι πλημμύρες είναι μερικά μόνο παραδείγματα φυσικών κινδύνων που αποτελούν μείζονες προκλήσεις για την κοινωνία. Αντίστοιχοι ανθρωπογενείς κίνδυνοι είναι οι εκρήξεις μεγάλης κλίμακας, τα ατυχήματα/αστοχίες σε εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, οι αστοχίες φραγμάτων, κ.α. Η πρόληψη, η ορθή διαχείριση και η βέλτιστη αντιμετώπιση των προαναφερθέντων κινδύνων αποτελούν σήμερα μεγάλες προκλήσεις παγκοσμίως. Δεδομένου του γεγονότος ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλήττονται από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές, το θέμα της έρευνας σχετικά με τους κινδύνους αυτούς αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα.

Από την 8η έως την 21η Ιουλίου 2019 πρόκειται να διεξαχθεί το 1ο e-learning Θερινό Σχολείο που διοργανώνει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο - ΕΑΠ με τίτλο «Φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και τεχνικά έργα» για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων. Το Θερινό Σχολείο σχεδιάστηκε για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, μεταδιδακτορικούς και άλλους ερευνητές και απευθύνεται σε όλους τους μηχανικούς και επιστήμονες που ενδιαφέρονται για τα θέματα που σχετίζονται με τις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και με την Πολιτική Προστασία. Το Θερινό Σχολείο διεξάγεται αποκλειστικά μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (χωρίς την απαίτηση φυσικής παρουσίας), και οι εκπαιδευόμενοι θα αναπτύξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους στη διαχείριση των φυσικών και ανθρωπογενών κινδύνων.

Οι συμμετέχοντες στο Θερινό Σχολείο θα εκπαιδευτούν στους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης των κινδύνων και των προκλήσεων και θα μάθουν να σχεδιάσουν/προτείνουν τρόπους πρόληψής τους. Επίσης, θα εκπαιδευτούν στις πλέον πρόσφατες τάσεις που αφορούν επιστημονικά και κοινωνικά σημαντικά ζητήματα σχετικά με τους φυσικούς κινδύνους.

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://eeyem.eap.gr/ndss2019/

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1