Σχολείο-κόσμημα απέκτησε η Καρυά Ολύμπου

Ανακαινίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 22:10

Μια σημαντική εκδήλωση διοργανώθηκε στην Καρυά Ολύμπου σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκφράσουν και δημόσια τις θερμές τους ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», καθώς με την πολύτιμη βοήθειά τους έγινε πραγματικότητα ένα έργο ζωής.

Με τη χορηγία αυτή πλέον σχολείο-«στολίδι» διαθέτει η ορεινή Καρυά μετά και τις εργασίες ανακαίνισης και αναμόρφωσης του παλαιού σχολικού κτιρίου που ολοκληρώθηκαν με την πολύτιμη βοήθεια του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Οι 20 μαθητές του σχολείου, 16 του διθέσιου Δημοτικού και 4 του Νηπιαγωγείου, έχουν πλέον τη χαρά να φοιτούν σε ένα χώρο ελκυστικό και λειτουργικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σχολεία των μεγαλουπόλεων, αντίθετα αποτελεί παράδειγμα εκπαιδευτικού χώρου που πολλοί θα επιθυμούσαν.

Η ανακαίνιση του κτιρίου -που χρονολογείται από το 1930- ήταν αίτημα χρόνων των κατοίκων του χωριού και των μικρών μαθητών. Με πρωτοβουλία της τότε προϊσταμένης του Δ.Σ. Καρυάς Παρασκευής Τσακνάκη και της προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Σταυρούλας Κουβέλα, το αίτημα που κατατέθηκε προς το ίδρυμα το 2017, έγινε δεκτό και πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες.

Με τη δωρεά του Ιδρύματος το σχολείο εξοπλίστηκε με διαδραστικό πίνακα, σταθερό υπολογιστή και προτζέκτορα. Έγινε αλλαγή των εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, αναδείχθηκε η πέτρα με την οποία ήταν χτισμένο το σχολείο, έγιναν ηλεκτρολογικές εργασίες και επικάλυψη της εξωτερικής σκάλας με πέτρα Πηλίου. Ακόμη διαμορφώθηκε ο εξωτερικός χώρος με γήπεδα ποδοσφαίρου και βόλεϊ ενώ τοποθετήθηκε συναγερμός και σύστημα πυρανίχνευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό και χαιρετισμό από τον πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίων, ο οποίος έστειλε το μήνυμα της ανάγκης στήριξης των απομακρυσμένων περιοχών για την παραμονή των νέων στον τόπο τους και της σημασίας του σχολείου και της εκπαίδευσης στην εξέλιξή τους και δώρισε μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας μια εικόνα στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Χαιρετισμούς και ευχαριστίες προς το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απηύθυναν στη συνέχεια ο προϊστάμενος του Δ.Σ. Καρυάς κ. Φώτης Μητσιάκος, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καρυάς Σταυρούλα Κουβέλα, η εκπαιδευτικός του Δ.Σ. Καρυάς κ. Παρασκευή Τσακνάκη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σαπουνά Αγγελική, ο πρόεδρος της κοινότητας Καρυάς κ. Σακελλαρίδης Γεώργιος, η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης της ΠΕ Λάρισας κ. Κωνσταντίνας Χατζημίχου και ο κ. Απόστολος Παπαϊωάννου ο οποίος έχει διατελέσει δάσκαλος και διευθυντής του Δ.Σ. Καρυάς από το 1967 ως το 1985.

Έπειτα τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος κ. Σπύρος Αλεξόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε με τη σειρά του όλους για την τιμητική αυτή εκδήλωση και τόνισε την καλή συνεργασία που είχε με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δωρεάς.

Στη συνέχεια, στους εκπροσώπους του Ιδρύματος κ. Σ. Αλεξόπουλο και Ν. Παταριά που παρευρέθηκαν, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και δώρα όπως καλάθια με τοπικά προϊόντα που ετοίμασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Ιδιαίτερα οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους με ζωγραφιές, ποιήματα, τραγούδι, χορό και παιχνίδι.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1