Εργαστήρια Θεάτρου και Κλόουν

Από σήμερα στο 1ο Ειδικό Σχολείο Νεάπολης

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:02

Αρχίζουν σήμερα τα διαπολιτισμικά εργαστήρια Θεάτρου Φόρουμ και Κλόουν με εμψυχωτή τον Jean Pierre Besnard, πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου (θιάσου) CaravanTheatre από την Τουλούζη της Γαλλίας.

Το πρώτο εργαστήριο και οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Ειδικού Σχολείου στη Νεάπολη. Οι συμμετέχοντες είναι Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες, εμψυχωτές, εκπαιδευτικοί, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Πολλοί συμμετέχοντες έχουν προεγγραφεί. Υπάρχουν ακόμη ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις (τηλ. 6979-737.959) και το εργαστήριο γίνεται δωρεάν με την υποστήριξη του Δήμου Λάρισας και του Γαλλικού Ινστιτούτου. Το ημερήσιο πρόγραμμα του εργαστηρίου είναι τετράωρο και οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν βιωματικά τα θέατρο εικόνων, θέατρο φόρουμ, θέατρο φόρουμ με παρέμβαση κλόουν, κλόουν θέατρο φόρουμ, από κοινού αυτοσχεδιασμό, εξόρμηση κλόουν κ.λπ. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Από τις 20/6 έως τις 22/6/2019, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Πηνειού θα παρουσιάζονται σε ορισμένη θέση του Φεστιβάλ (βόρεια είσοδος δίπλα στους μοντελιστές) και για ορισμένη ώρα (8-9 μ.μ.) τα παραγόμενα θεάματα του εργαστηρίου με θεατές κάποιους από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Στις 22/6/2019 το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό και θα πραγματοποιηθεί στο Φεστιβάλ Πηνειού από τις 6 έως τις 10 μ.μ..

Ο κ. Besnard ήρθε προσκεκλημένος από τον Δήμο Λαρισαίων (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) και το Γαλλικό Ινστιτούτο, για να συμβάλει με τις δράσεις του στο Φεστιβάλ Πηνειού. Η πρόταση διοργάνωσης των εργαστηρίων έγινε από την κ. Χρύσα Βελησσαρίου, αιρετή στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων, καθηγήτρια Φυσικής και ποιήτρια, αντιπρόσωπο του Caravan Theatre στην Ελλάδα και μεταφράστρια δύο σχετικών εκπαιδευτικών εγχειριδίων του κ. Besnard. Η κ. Βελησσαρίου συντονίζει και μεταφράζει επίσης κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, ώστε να επιτευχθεί η διαπολιτισμικότητα. Έχει επίσης την παιδαγωγική επιμέλειά τους. Χρησιμοποιεί τα δύο αυτά είδη θεάτρου στην εκπαίδευση -και όχι μόνο- για την κοινωνικοποίηση των μαθητών, αλλά ακόμη και για εποικοδομητική προσέγγιση στις Φυσικές Επιστήμες. Χάρη στη χρήση της μεθόδου, πρότεινε και πέτυχε τα τελευταία χρόνια αρκετά προγράμματα Erasmus που πιστοποιούν ως καλές τις εν λόγω διδακτικές πρακτικές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass