Βάνδαλοι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στο 22ο Δημοτικό Σχολείο

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΒΡΥΣΕΣ, ΜΠΑΣΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 22:06

Δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα σχολεία και άρχισαν τα παρατράγουδα. Όχι ότι δεν συμβαίνουν και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, την περίοδο όμως του καλοκαιριού παρατηρούνται συχνότερα φαινόμενα βανδαλισμών στα σχολικά συγκροτήματα.

Απογοητευτική ήταν η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής του 22ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στα Πυροβολικά κ. Βασίλης Μολόχας και οι εκπαιδευτικοί. Άγνωστοι εισήλθαν στον χώρο του σχολείου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τα έκαναν «γυαλιά καρφιά». Στο πέρασμά τους δεν άφησαν τίποτα όρθιο, τζάμια, βρύσες, μπασκέτες, μέχρι και τον ιστό της σημαίας κατέστρεψαν.

Η «Ε» επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου κ. Β. Μολόχα, ο οποίος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκαν τόσο μεγάλης έκτασης καταστροφές στο σχολείο. «Είχαμε κάποια κρούσματα και στο παρελθόν, αλλά όχι σαν αυτό. Κάποια γράφιτι ή συνθήματα που γρήγορα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε. Αυτή τη φορά δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Σπάσανε τρεις μπασκέτες, 6 βρύσες, τρία τζάμια του γυμναστηρίου, τον ιστό της σημαίας και γεμίσανε γκράφιτι και υβριστικά συνθήματα όλους τους τοίχους του σχολείου και τις κερκίδες του υπαίθριου γυμναστηρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Έρχεται να προστεθεί σ’ έναν μακρύ κατάλογο των σχολείων που δέχονται επιθέσεις οργής συχνά - πυκνά, αφού οι δράστες εκμεταλλεύονται στις περισσότερες περιπτώσεις την απουσία σχολικού φύλακα μετά τις 10 το βράδυ.

 

 ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1