Λίγοι οι άριστοι στην Ελασσόνα

ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 22:00

Προσωρινό τέλος στην αγωνία για τους υποψηφίους των φετινών Πανελληνίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στα Λύκεια της Επαρχίας Ελασσόνας, μετά και τη χθεσινή ανάρτηση των βαθμολογιών τους.

Μέσα σε μια, στην κυριολεξία, ιδιαίτερα καυτή μέρα με το θερμόμετρο να είναι στα ψηλά, «καυτές» αποδείχθηκαν και οι βαθμολογίες, «τσουρουφλίζοντας» και δεκάδες Ελασσονίτες υποψηφίους, κάτι που παρατείνει και την αγωνία τους.

Όπως έδειξαν οι βαθμολογίες των γραπτών, αρκετοί υποψήφιοι «αγωνίστηκαν» φιλότιμα και το «πάλεψαν» παρά τα ιδιαίτερα δύσκολα θέματα σε συγκεκριμένα μαθήματα, κάτι που τους αφήνει αρκετά περιθώρια να ελπίζουν για την εισαγωγή τους, σε συνδυασμό και με το πού τελικά θα κυμανθούν οι βάσεις σε κάποιες σχολές.

Αισθητή είναι η απουσία αρκετών υποψηφίων που αρίστευσαν με υψηλές βαθμολογίες. Ενδεικτικά, πολλοί λίγοι είναι οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν επάνω από 18.000 μόρια. Κάτι ανάλογο συνέβη και πριν δύο χρόνια. Ακόμη, αξιοσημείωτες είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις κάποιων υποψηφίων από το ΕΠΑΛ Ελασσόνας.

Έκδηλη η αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων για τα τελικά αποτελέσματα των υποψηφίων. Εκπαιδευτικοί κύκλοι δεν έκρυβαν την «κρυφή» τους πίστη πως τελικά αρκετοί υποψήφιοι θα εισαχθούν σε κάποια σχολή, παρά τη χθεσινή «εικόνα» των βαθμολογιών.

Όπως τόνιζαν εκπαιδευτικοί κύκλοι, η Χημεία και η Φυσική φαίνεται πως έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά στις βαθμολογίες των υποψηφίων και έβγαλαν αρκετούς από τους αρχικούς τους στόχους, κάτι βέβαια που θα φέρει και πτώση των βάσεων σε συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία. Πάντως, ήδη «τρέχει» μια διάχυτη αβεβαιότητα για το πού τελικά θα κυμανθούν οι φετινές βάσεις.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα χθες και στην Ελασσόνα, με κάποιους χαρούμενους, κάποιους έντονα προβληματισμένους, σκεπτικούς ή και αρκετούς απογοητευμένους υποψηφίους, που σκέφτονται πια τη σωστή συμπλήρωση του «γρίφου» του μηχανογραφικού τους, που θα τους οδηγήσει ή όχι, στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου, σε… «μία θέση στον ήλιο» (…αν βέβαια μπορούμε να μιλάμε ακόμη για «μια θέση στον ήλιο» σε τόσο δύσκολες εποχές). Και όλα αυτά, με τη μόνιμη πια έγνοια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουν εδώ και χρόνια τα νοικοκυριά και οι οικογένειες των υποψηφίων φοιτητών, που βέβαια μπορεί να χαίρονται για την επιτυχία των παιδιών τους, αλλά έχοντας στον νου… τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς που θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.

Πάντως, οι εκπαιδευτικοί υπενθύμιζαν τη μεγάλη προσοχή που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι στη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους, αφού δεν υπάρχουν πλέον ΤΕΙ, παρά μόνο πανεπιστημιακές σχολές και πολλά νέα τμήματα, χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Στο «σκηνικό» της χθεσινής ημέρας ξεχώριζαν τα «πηγαδάκια» στα Λύκεια, στους χώρους μέσα και έξω από τα φροντιστήρια, στα νεανικά «στέκια» της πόλης και της γύρω περιοχής, ενώ δεν έλειψαν και… τα δάκρυα χαράς και λύπης. Κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, ήδη προετοιμάζουν τη «φυγή» τους για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Καραγκούνης Δημήτριος (ΕΠΑΛ) 19.250 μ., Γιανκούλας Κων/νος(ΕΠΑΛ) 19.055 μ., Βελώνης Χρήστος 18.361 μ., Γιανκούλα Σταματία – Άρτεμις(ΕΠΑΛ) 18.340 μ., Κατσάρας Νικόλαος 17.819 μ., Βίτκου Ρωξάνη 17.756 μ., Ζιάκος Βασίλειος 17.493 μ., Παπαγιάννης Παναγιώτης 17.393 μ., Λυκοκώστας Ιωάννης 17.281 μ., Πέιου Μαριάνθη 17.217 μ., Κατσάρας Ευάγγελος 17.211 μ., Ζιάκος Νικόλαος 17.025 μ., κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass