Το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου στη Βαλτική

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 15:50

Για πέντε ημέρες, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Λετονίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας συναντήθηκαν στη Λετονία και οργάνωσαν κοινές δράσεις έρευνας και ανάδειξης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ΚΑ2 «CHANCE» που φιλοξένησε το “ Vidusskola7”.

Το θέμα αυτής της συνάντησης ήταν το νερό. Έτσι οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν γενικά για το νερό, τον κύκλο του, τις ιδιότητές του, την προσβασιμότητα σε πόρους γλυκού νερού από τους ανθρώπους, εστίασαν τις εργασίες στη Βαλτική. Η Βαλτική είναι μια ρηχή θάλασσα με μεγάλη ρύπανση από χημικά, φυτοφάρμακα, πετρελαϊκά ατυχήματα και νάρκες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επισκέφθηκαν τον σταθμό ναρκαλιευτών της Λετονίας, όπου οι ειδικοί τούς εξήγησαν τον τρόπο εκκαθάρισής τους. Επίσης οι μαθητές έκαναν πειράματα στο εργαστήριο χημείας, σχετικά με τις ιδιότητες του νερού και σύγκριναν τις πυκνότητες του νερού και του κεχριμπαριού. Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένο ρετσίνι, που μπορεί να το βρεις στις ακτές της Βαλτικής και είναι ημιπολύτιμος λίθος. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Ρίγα, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας και την πόλη Guldiga, που ανήκει στα παγκόσμια μνημεία της Unesco.

Είκοσι Ευρωπαίοι μαθητές με τους καθηγητές τους, στη συνάντηση αυτή εμβάθυναν τις γνώσεις τους για την κλιματική αλλαγή αλλά και ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και γλώσσας.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 5 μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλατυκάμπου, αλλά και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Σωτήρης Δρίβας και Νίκη Καμάρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1