Συνάντηση εκπαιδευτικών στο Στρασβούργο

ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 15:52

Στο Στρασβούργο της Γαλλίας πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών 5 σχολείων από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Practical Skills Matter”. Το 2ο Γυμνάσιο Λάρισας εκπροσώπησαν οι καθηγήτριες Μαρία Αντωνίου, Βασιλική Δουμακή και Κυριακή Κουκουλή, συντονίστρια του προγράμματος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η σύνοψη του Σχεδίου, η ολοκλήρωση της τελικής αναφοράς, η παρουσίαση και η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου, η ανταλλαγή ιδεών σχετικά με τις δραστηριότητες διάδοσής τους και η ενημέρωση της ιστοσελίδας του έργου. Κατά την υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο έχει διάρκεια από 1-9-2017 έως 31-8-2019, ευρωπαϊκά σχολεία από την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Ρουμανία συνεργάστηκαν σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να την εμπλουτίσουν με πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, οι οποίες τους ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν και να διευρύνουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στην Αγγλική γλώσσα και στις νέες τεχνολογίες, να γνωρίσουν το τρόπο ζωής και εκπαίδευσης στις χώρες -εταίρους και να εκτιμήσουν τον πολιτισμό τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν στην κοινωνία μας ως ευρωπαίοι πολίτες με διαπολιτισμική κατανόηση. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών- εταίρων και συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και την ανταλλαγή διδακτικών εμπειριών, δραστηριοτήτων και γνώσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των μεθόδων και των υλικών διδασκαλίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στον Καθεδρικό ναό, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στα γειτονικά χωριά της Αλσατίας Colmar και Eguisheim.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass