Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εορτή του Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτου

ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ «ΠΕΛΑΣΓΟΣ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 15:26

Την Κυριακή 14 Ιουλίου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός του Οικισμού «Πελασγού» των Δασκάλων Ν. Λάρισας με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, διδάχου του Γένους κατά τα μαύρα χρόνια της Οθωμανικής σκλαβιάς.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια η λιτανεία με την αρτοκλασία, ιερουργούντων του Ηγουμένου κ. Μαξίμου της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω και άλλων ιερέων.

Το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο και χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Ιωάννη Καραμήτρο, ενώ διάβασε την ευχή της διακονίας στην κ. Αικατερίνη Καραμάνου.

Συμμετείχε 10μελής χορωδία φοιτητών της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας, που έψαλαν καλλίφωνα τμήματα της Θ. Λειτουργίας στη σλαβονική λειτουργική γλώσσα και μουσική.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος πιστών συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες της πανηγύρεως.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος διέθεσε ιερέα, προκειμένου ο Ιερός Ναός του Οικισμού να λειτουργεί κάθε Κυριακή καθ' όλη τη θερινή περίοδο. Έτσι θα λειτουργήσει στις 6 και 15 Αυγούστου, ενώ καθημερινά θα τελεστούν οι Παρακλήσεις της Παναγίας.

Gallery άρθρου