Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «Κατασκήνωση στην πόλη» αγαπά την Τέχνη

ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2019 15:24

Οι «Κομήτες» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και τα «Καλλιτεχνάκια» του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» του Δήμου Λαρισαίων παραλούθησαν με ενδιαφέρον το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Εξωγήινος» που εμψυχώνεται από το Πολιτιστικό Εργαστήρι για το Δράμα και το Θέατρο στην Εκπαίδευση «Ρόδα».

Ο «Εξωγήινος» με την ιδιαίτερη θεατρική οπτική του έχει ως θέμα τη διαχείριση της διαφορετικότητας και της αποδοχής του «άλλου». Η δράση ξεκινά με τη συνάντηση δύο διαφορετικών παιδαγωγών σε μια σχολική τάξη και εξελίσσεται μέσα από την αφήγηση μιας μοναδικής ιστορίας που διηγούνται από κοινού. Τα παιδιά γνωρίζουν καθημερινούς ήρωες αστροναύτες, αλλά και έναν αληθινό εξωγήινο! Τα σημεία συνάντησης και επικοινωνίας είναι τα κλειδιά για την εξέλιξη της ιστορίας. Τι θα απογίνει λοιπόν ο εξωγήινος; Τον γρίφο καλούνται να λύσουν οι μικροί κατασκηνωτές, καθώς η ιστορία των αστροναυτών και των εξωγήινων τους κεντρίζει ιδιαιτέρως την προσοχή.

Η παράσταση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα την παρακολουθήσουν οι μικροί κατασκηνωτές σε όλες τις δομές. Το πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην Πόλη» εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με νέες δραστηριότητες που έχουν στόχο να καλλιεργήσουν τις πνευματικές, αισθητικές και συναισθηματικές δεξιότητές των παιδιών.