ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

Μαζικές «παραιτήσεις» - απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2015 8:24

 

Για «πρωτοφανή γεγονότα ωμής βαρβαρότητας στα ιδιωτικά σχολεία που όμοιά του δεν έχει ξαναζήσει ο κλάδος» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).

Όπως σημειώνεται στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ «όπως έχουμε ήδη επισημάνει δημόσια με σειρά ανακοινώσεών μας, πολλά ιδιωτικά σχολεία το προηγούμενο διάστημα προχώρησαν σε απολύσεις τουλάχιστον 150 εκπαιδευτικών (κυρίως ανθρώπων με έντονη κοινωνική δράση, ή πολυετή προϋπηρεσία) προκειμένου να «προλάβουν» τη θέσπιση των νέων ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου που έβαζε φραγμό στις ανεξέλεγκτες και αναιτιολόγητες απολύσεις.

Δυστυχώς οι διώξεις των εκπαιδευτικών περνούν τώρα σε ένα ακόμη πιο επιθετικό στάδιο. Κάποια σχολεία αποφάσισαν να ξεφορτωθούν το σύνολο (!) του εκπαιδευτικού τους προσωπικού, είτε για να τους επαναπροσλάβουν τον Σεπτέμβριο και να χρεωθεί το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ την οικονομική αποζημίωση των συναδέλφων για τους καλοκαιρινούς μήνες (και φυσικά οι σχολάρχες να γλιτώσουν τα «έξοδα»), είτε για να προσλάβουν στη θέση τους νέους εκπαιδευτικούς που αμείβονται με το χαμηλότερο δυνατό μισθό.

Οι εκπαιδευτικοί που απολύονται οριστικά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μακρόχρονη ανεργία και την εξαθλίωση. Στη χυδαία αυτή πρακτική που είναι όχι μόνο προδήλως παράνομη, αλλά και ανήθικη, προέβησαν, σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην Ομοσπονδία μας τρία σχολεία της περιφέρειας:

Τα Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου στα Χανιά. Ο ιδιοκτήτης του σχολείου απέλυσε το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού! Τα Εκπαιδευτήρια Φιλιππίδη στην Καβάλα. Εκεί «ως διά μαγείας» παραιτήθηκε εν μία νυκτί σύσσωμο το εκπαιδευτικό το προσωπικό!

Τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» στον Βόλο. Στο εν λόγω σχολείο η ιδιοκτησία προέβη σε αλλαγή των συμβάσεων των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα αυτές να λήξουν για το σύνολο του προσωπικού προ ημερών!

Οι πρακτικές αυτές των επιτήδειων σχολαρχών προκαλούν την κοινωνία, τους γονείς που καταβάλλουν σε δύσκολες εποχές υψηλά δίδακτρα για να απολαμβάνουν τα παιδιά τους εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τους εκπαιδευτικούς που δίνουν την ψυχή τους στα σχολεία και οι ιδιοκτήτες τους αντιμετωπίζουν ως κωπηλάτες ρωμαϊκής γαλέρας αλλά και την πολιτεία, η οποία οφείλει επιτέλους να παρέμβει για το αντισυνταγματικό όργιο που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες στα ιδιωτικά σχολεία» καταλήγει η ΟΙΕΛΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1