«Τσιμπημένες» οι Βάσεις για αστυνομικές-στρατιωτικές σχολές

Διαχρονικά ζητούμενο η απασχόληση στο Δημόσιο

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2019 15:42

ΑΘΗΝΑ

Νέες εκτιμήσεις που δείχνουν «τσιμπημένες» τις Βάσεις 2019 για την εισαγωγή σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Στη λίστα με τις Βάσεις 2019 για τις σχολές που φανερώνουν ανοδικές τάσεις στα μόρια περιλαμβάνονται και οι σχολές πυροσβεστών, ενώ ενδιαφέρονται στοιχεία προκύπτουν και για πολλές ακόμη δημοφιλείς σχολές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα» για τις Βάσεις 2019, η εξασφάλιση μιας θέσης στο Δημόσιο αποτελεί διαχρονικά έναν από τους βασικούς στόχους των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι διαθέσιμες θέσεις στο δημόσιο έγιναν λιγότερες ενώ και οι μισθοί υπέστησαν καθιζήσεις, δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν και φέτος το μηχανογραφικό τους με το κίνητρο της μονιμότητας -δίχως να υπολογίζουν τις προβλέψεις για τις Βάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2019 που αναφέρονται σε πτώσεις έως και κατά 1.000 μόρια.

 

Στην κορυφή των μηχανογραφικών

Τη στροφή προς τις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές ενίσχυσαν και οι εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης για ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τους παραπάνω λόγους, αρκετοί υποψήφιοι που κινήθηκαν στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα των 18 έως 20 βαθμών, έβαλαν στην κορυφή των μηχανογραφικών τους αστυνομικές ή στρατιωτικές σχολές, έναντι -για παράδειγμα- των νομικών σχολών.

Η μείωση του ενδιαφέροντος για τις νομικές σχολές, που διατηρούν το κύρος τους, οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές και στα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν τον κλάδο των δικηγόρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1