Μικροί κατασκηνωτές μαθαίνουν να οδηγούν υπεύθυνα

ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2019 15:24

Τα παιδιά του 4ου και του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων “Κατασκήνωση στην Πόλη” έκαναν έναρξη της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου με την επίσκεψή τους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και εκπαιδεύτηκαν με τρόπο παιγνιώδη και βιωματικό στις βασικές αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δοκιμάζοντας τις οδηγικές τους ικανότητες στα μικρά οχήματα του πάρκου.

Ευαισθητοποιήθηκαν στα θέματα της οδικής ασφάλειας και των κανόνων οδήγησης με την εμψύχωση και καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής και προπονήτριας ποδηλασίας Εύης Ευαγγέλου.

Στη συνέχεια, με μεγάλο ενδιαφέρον, ακολουθώντας τις αρχές του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εφάρμοσαν τη νέα γνώση και οδήγησαν τα ειδικά μικρά οχήματα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Οι μικροί κατασκηνωτές υποσχέθηκαν πως θα τηρούν με συνέπεια και υπευθυνότητα όλα όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους φεύγοντας από το πάρκο με χαρούμενη διάθεση και μεγάλο ενθουσιασμό.

Την ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική δράση της κυκλοφοριακής αγωγής θα παρακολουθήσουν και οι υπόλοιπες δομές του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”, ένα πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων που προσφέρει πολλές εμπειρίες στα παιδιά, με στόχο την ψυχαγωγία και την εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες ζωής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1