Με προβλήματα ξεκινά η δίχρονη προσχολική αγωγή στη Λάρισα

ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤ ΣΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΙΘΟΥΣΩΝ * ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2019 22:03
Οι εργασίες προχωρούν για την τοποθέτηση της αίθουσας προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο, δυστυχώς όμως δεν θα είναι έτοιμο την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου Οι εργασίες προχωρούν για την τοποθέτηση της αίθουσας προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο, δυστυχώς όμως δεν θα είναι έτοιμο την ημέρα που ανοίγουν τα σχολεία αλλά στα τέλη Σεπτεμβρίου

Λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων και το θέμα της στέγης των προνηπίων που φέτος ξεκινούν υποχρεωτικά τη φοίτησή τους στα δημόσια νηπιαγωγεία έχει εκκρεμότητες. Ο εξοπλισμός των αιθουσών αλλά και η τοποθέτηση της αίθουσας προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο είναι ακόμη στον αέρα.

Παρά το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων ώστε να επιλυθούν τα περισσότερα προβλήματα, υπάρχουν ακόμη ζητήματα σε εκκρεμότητα. Η τοποθέτηση της αίθουσας προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο είναι το σοβαρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, αφού μέχρι και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία δεν θα έχει τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα ήδη η προϊσταμένη της Α/Θμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Παπαδοπούλου, να έχει ορίσει τα παιδιά να φιλοξενηθούν προσωρινά σε αίθουσες του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Μιλώντας στην «Ε» η κ. Παπαδοπούλου σχολιάζει: «Έγινε τεράστιος αγώνας μέσα στο καλοκαίρι να μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε 470 παιδιά περισσότερα, που προστέθηκαν με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Αντιμετωπίσαμε μεγάλο πρόβλημα στο κέντρο, σε Ιουστινιανού, Νεάπολη, Χαραυγή και Άγιο Θωμά. Αναγκαστήκαμε να ανοίξουμε αποθήκες σε συστεγαζόμενα δημοτικά, στείλαμε παιδιά σε όμορα σχολεία, κλείσαμε αίθουσες μουσικής και εικαστικών και φυσικά υπάρχει και η λύση του προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο. Μεγάλη ήταν η βοήθεια του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Δεληγιάννη και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών κ. Στ. Μπαξεβάνου, που συνεργαστήκαμε και μας παραχώρησαν αίθουσες μέσα στους 5ο και 9ο Παιδικούς Σταθμούς που θα λειτουργήσουν ως παραρτήματα των 55ου και 38ου Νηπιαγωγείων. Είναι γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με το κτιριακό, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο στο κέντρο εγγράφηκαν 250 παιδιά περισσότερα, αυτό από μόνο του είναι ένα σχολείο. Πιστεύω όμως ότι αυτό θα ξεφουσκώσει, καθώς η υπογεννητικότητα είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα».

Άλλο ένα σοβαρό ζήτημα είναι το θέμα του εξοπλισμού των αιθουσών που θα φιλοξενήσουν τα προνήπια. Όπως λέει η κ. Παπαδοπούλου αυτή τη στιγμή έχει αναθέσει σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας σε όλο τον νομό, να συγκεντρώσουν τον εξοπλισμό που βρίσκεται σε αναστολή και δεν χρησιμοποιείται και μέχρι τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου να τοποθετηθεί στις αίθουσες.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι παρά τις αντιξοότητες έγινε το καλύτερο δυνατό και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί προσθέτοντας: «Ζητώ την κατανόηση των γονέων».

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, δήλωσε ότι ο Δήμος από τη πλευρά του παρά τις όποιες επιφυλάξεις και αντιρρήσεις είχε, έπραξε με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το καλό των παιδιών, παραχωρώντας δύο αίθουσες σε παιδικούς σταθμούς και τόνισε ότι θα είναι σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την επίλυση ζητημάτων που θα προκύψουν.

ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΠΡΟΚΑΤ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟ 13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Για το θέμα της καθυστέρησης τοποθέτησης της αίθουσας προκάτ στο 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, η «Ε» επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σούλτη, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι είναι θέμα ημερών η τοποθέτησή της, αφού οι εργασίες εξελίσσονται, οι βάσεις μπήκαν και τις επόμενες μέρες θα πέσουν τα μπετά. «Δυστυχώς η εργολαβία καθυστέρησε με διαδικαστικά ζητήματα και δεν θα είναι έτοιμη στις 11 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία. Στις 17 Σεπτεμβρίου όμως η αίθουσα θα φτάσει στη Λάρισα και θα χρειαστεί περίπου μια εβδομάδα για την τοποθέτησή της».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass