«Ανεξεταστέος» από τη συνέντευξη δικαιώθηκε από το δικαστήριο

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2019 22:08

Ανακατατάξεις στους πίνακες των διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας (Δ.Δ.Ε.) ενδέχεται να προκύψουν μετά από μια δικαστική απόφαση. Εν ενεργεία διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Λάρισας, σύμφωνα με το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας, δεν αξιολογήθηκε με νόμιμο τρόπο κατά τη διαδικασία της προφορικής συνέντευξης από το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί στον τελικό πίνακα των μορίων. Αυτό τον οδήγησε σε θέση σχολείου που δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του, κάτι που τον ανάγκασε να αντιδράσει, φτάνοντας την υπόθεση ως και τα δικαστήρια για να δικαιωθεί.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ακυρώνει εκείνη της Περιφερειακής Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και αναπέμπει την υπόθεση στη Διοίκηση για «νέα νόμιμη κρίση», προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία στο κομμάτι της προφορικής συνέντευξης και αξιολόγησης του διευθυντή στο κριτήριο «συμβολή στο εκπαιδευτικό έργο – προσωπικότητα-γενική συγκρότηση».

Σύμφωνα με την απόφαση, στο συγκεκριμένο κριτήριο αξιολογείται η συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει, καθώς και η προσωπικότητα και η γενική συγκρότηση του υποψηφίου. Επίσης, συνεκτιμώνται προσόντα των υποψηφίων που δεν μοριοδοτούνται και που κατά την κρίση τους έχουν συμβάλει στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και θα συντείνουν ουσιωδώς στη βέλτιστη εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Τέτοιες είναι «άλλες σπουδές, επιμόρφωση και μετεκπαίδευση, οργάνωση εκπαιδευτικών συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή συμμετοχή σε αυτά με την ιδιότητα του εισηγητή, του μέλους της επιστημονικής ομάδας ή του επιμορφωτή, συγγραφικό και ερευνητικό έργο, πρωτοβουλίες σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο, υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εφαρμογή καινοτομιών σχετική με την εκπαίδευση, διοικητική ή καθοδηγητική εμπειρία, συμμετοχή σε συμβούλια, επιτροπές ή ομάδες εργασίας και σε όργανα διοίκησης επιστημονικών και εκπαιδευτικών οργανώσεων, ανάληψη κοινωνικής δράσης και συμμετοχή στα κοινά, καθώς και επίσημες διακρίσεις».

Η μοριοδότηση της προφορικής αυτής συνέντευξης, σύμφωνα με το δικαστήριο, επαφίεται στην κρίση και την αξιολόγηση μελών του Συμβουλίου Επιλογής, τα οποία «πρέπει να συνεκτιμήσουν τα στοιχεία του υπηρεσιακού φακέλου των υποψηφίων, τα στοιχεία του φακέλου της υποψηφιότητάς τους, καθώς και την αιτιολογημένη γνώμη των συνυπηρετούντων μόνιμων εκπαιδευτικών».

Όταν ανακοινώθηκε ο πίνακας, ο συγκεκριμένος διευθυντής υπέβαλε ένσταση με την οποία ζήτησε επανεξέταση της μοριοδότησης της συνέντευξής του, όμως αυτή απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Επιλογής ΠΥΣΔΕ Λάρισας και έτσι καταρτίστηκε ο τελικός πίνακας υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, ο οποίος εγκρίθηκε από την Περιφερειακή Διευθύντρια.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι υπήρξαν σημαντικές «παραλείψεις», οι οποίες και αναπτύσσονται στο σκεπτικό της απόφασης, καθιστώντας έτσι «αόριστη» και «αναιτιολόγητη» την αξιολόγηση και εν τέλει τη βαθμολογική αποτίμηση του διευθυντή στον αντίστοιχο πίνακα.

Η υπόθεση αφορά στις κρίσεις του 2017 και με γνώμονα το γεγονός πως έχουν τριετή ισχύ οι διευθυντικές θέσεις, ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές με τη μορφή ντόμινο, σε διευθυντές σχολείων στο τρίτο και τελευταίο διδακτικό έτος, πριν τις επόμενες κρίσεις.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1