Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ- ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2019 15:28

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, είχε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής N. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, λίγο πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Στη συνάντηση έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την ανάληψη νομοθετικών πρωτοβουλιών από την πλευρά της Κυβέρνησης για τη λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας των Ιδρυμάτων, την απελευθέρωση των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών από τον ασφυκτικό έλεγχο της Πολιτείας και τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών τμημάτων.

Τονίστηκε, ακόμη η αναγκαιότητα της ενίσχυσης των πρότυπων σχολείων, της επίσπευσης των διαδικασιών για τον διορισμό 4.500 μονίμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, αλλά και της προτεραιοποίησης των αναγκών για προσλήψεις στη Γενική Εκπαίδευση.

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε τη βούληση της Κυβέρνησης για την αναμόρφωση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ συζήτηση έγινε και για το νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής Στελεχών της Εκπαίδευσης, με την ταυτόχρονη επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων.

Τέλος, στη συνάντηση Κέλλα-Κεραμέως υπήρξε αναφορά στο ταξίδι της Υπουργού στην Αμερική και την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ σε θέματα εκπαίδευσης, καθώς και στην απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές, τις οποίες προώθησε η προηγούμενη Κυβέρνηση στο μάθημα των Θρησκευτικών. Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι «όποιες ενέργειες γίνουν για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών, θα έχουν ως γνώμονα τη διασφάλιση της συμβατότητας των σχετικών ρυθμίσεων με τις συνταγματικές επιταγές».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κέλλας δήλωσε: «Με μεγάλη μου χαρά συναντήθηκα με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με την οποία, άλλωστε, είχαμε άριστη συνεργασία στον Τομέα Παιδείας της παράταξής μας.

Η ηγεσία του Υπουργείου εφαρμόζει προοδευτικά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο είχαμε σχεδιάσει στον Τομέα Παιδείας της ΝΔ για την ανάπτυξη της Εκπαίδευσης, μέσα από τη στήριξη του έργου των Ελλήνων εκπαιδευτικών, με στόχο ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό εκπαιδευτικό σύστημα, που θα προσφέρει στα ελληνόπουλα περισσότερα εφόδια για το μέλλον τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1