Το 7ο ΓΕΛ σε «Erasmus» για την προσφυγική κρίση

ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΔΗΝΙΑΣ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 16:09

Γεμάτη δραστηριότητες ήταν η προχθεσινή μέρα στο 7ο Γενικό Λύκειο Λάρισας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Θεμάτων Σωτήρης Βούλγαρης, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του σχολείου και πήγαν για να καλωσορίσουν μαζί με τους μαθητές και καθηγητές φιλοξενούμενους εταίρους του Erasmus+ , 13 μαθητές και 2 καθηγητές του Colegio Salesianos από τη Γρανάδα της Ισπανίας και 12 μαθητές και 4 καθηγητές του Liceo ‘A Pacinoti’ από το Κάλιαρι της Σαρδηνίας.

Αρτι αφιχθέντες και οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου από το Mendellin της Κολομβίας, όπου η Λάρισα ορίστηκε Συντονίστρια πόλη του Ινστιτούτου Διά βίου Μάθησης της UNESCO, σε διεθνές επίπεδο, για τη θεματική ενότητα Citizenship Education (εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες), στο πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τις Πόλεις που Μαθαίνουν (Learning Cities).
Ο κ. Βούλγαρης μοιράστηκε αναμνήσεις και εμπειρίες και ο κ. Δεληγιάννης ενημέρωσε εμπεριστατωμένα, με ένα πλούσιο και σε υλικό αλλά και σε συναίσθημα power point, για την προσφυγική κρίση, όπως αυτή εκδηλώθηκε στην περιοχή μας, καθώς και για το δίκτυο παρέμβασης του Δήμου Λαρισαίων και άλλων φορέων για τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου Λάρισας, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασ. Πινακά και τους κ. Χρ. Καλομπάτσιο, αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας και Ν. Λιούπα, θεματικό αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή για τις δράσεις της Περιφέρειας στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Ακολούθησε επιστροφή στον χώρο του σχολείου, όπου πραγματοποιήθηκε ένα παιχνίδι ρόλων-προσομοίωση του ταξιδιού των προσφύγων- με τίτλο: ‘’Περάσματα». Πρόκειται για ένα βιωματικό παιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας, το οποίο βασίζεται στη μέθοδο της προσομοίωσης, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν γεγονότα και καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο σε μια άλλη χώρα. Με την καθοδήγηση των θεατροπαιδαγωγών του «Πανελληνίου δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση» (Χριστίνα Κρίθαρη, Ελένη Λιόλιου, Κώστα Ντίνα, Κων/νο Καπερώνη, Εύα Τσαρμακλιώτη, Φωτεινή Σπανού), βίωσαν έντονα συναισθήματα, καθώς κληθήκαν να βιώσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες εγκαταλείποντας την πατρίδα τους για ένα αβέβαιο μέλλον και να σκεφτούν έντονα το: «κι αν ήσουν εσύ;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1