Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λάρισας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΑΗ ΓΙΩΡΓΙΤΙΚΑ 4-2020»

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 15:42

Ο Ιερός Ναός Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας και η Ενοριακή Συντροφιά Νέων του Ιερού Ναού, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Αη Γιωργίτικα 4-2020» προκηρύσσει λογοτεχνικό διαγωνισμό για μαθητές, με θέμα:

-«Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας...»

(θέμα στα Ελληνικά) και

- «Μια ξεχωριστή Ανάσταση...» (θέμα στα Αγγλικά ή Γερμανικά).

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

- Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να ασχοληθούν και να εκθέσουν σε γραπτό λόγο οτιδήποτε γεννά η σκέψη τους σε ένα από τα δύο θέματα:

α) «Ατενίζοντας τον Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας...».

Δηλαδή, πρέπει να αποτυπωθούν σε γραπτό λόγο όμορφες σκέψεις που δημιουργούνται ατενίζοντας τον περικαλλή Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας (το κείμενο αυτό θα είναι γραμμένο μόνο στα ελληνικά).

β) «Μια ξεχωριστή Ανάσταση...».

Δηλαδή, πρέπει να αποτυπωθούν σε γραπτό λόγο όμορφες σκέψεις που πηγάζουν μέσα από ένα προσωπικό βίωμα του εορτασμού της Ανάστασης (το κείμενο αυτό θα είναι γραμμένο ή στα αγγλικά ή στα γερμανικά).

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Θα κριθεί η σωστή χρήση, αντίστοιχα, της ελληνικής ή της αγγλικής ή της γερμανικής γλώσσας, σε γραπτό λόγο, καθώς και η απαραίτητη πλοκή και ύφος που πρέπει να έχει ένα λογοτεχνικό κείμενο. Το κείμενο των διαγωνιζομένων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 4 σελίδες Α4.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν και στις δύο θεματικές ή σε μία από τις δύο, με γραπτό λόγο.

Τα κείμενα πρέπει να είναι αυθεντικά και πρωτότυπα.

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές-τριες και των δύο βαθμίδων της Εκπαίδευσης (Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου).

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Υποβάλλονται σε δύο (2) δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος 12). Εσωκλείονται σε φάκελο στον οποίο εξωτερικά αναγράφεται μόνο ο παραλήπτης (όχι ο αποστολέας):

Προς: ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ,

ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΟΥ 26, Τ.Κ.: 41336, ΛΑΡΙΣΑ.

«κείμενα Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού»

Μέσα στο φάκελο αυτό θα υπάρχει απαραίτητα ένας μικρότερος σφραγισμένος φάκελος εντός του οποίου θα είναι γραμμένα ευανάγνωστα όλα τα στοιχεία του διαγωνιζομένου (ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο οικίας ή κινητού και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν υπάρχει).

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στους νικητές θα απονεμηθούν τα εξής βραβεία:

- Μία ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο «ΕΞΕΛΙΞΗ» του Βασίλειου Καραΐσκου, Κύπρου 72, Λάρισα (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου).

-Μία ετήσια υποτροφία από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών Δημήτρη Αλεξίου, α) Φαρσάλων 104, Λάρισα, β) Φαρσάλων 164, Λάρισα και γ) Νίκαια, Δήμου Κιλελέρ (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου).

-Τρεις ετήσιες υποτροφίες στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ελένη Σιαματά- Μπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα (υποκατάστημα) για Αγγλικά ή Γερμανικά. Οι υποτροφίες αφορούν όλα τα επίπεδα σπουδών της γλώσσας (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου).

-Τρεις ετήσιες υποτροφίες στο φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Βόλου 78, Λάρισα (Κεντρικό) και Βόλου 120, Λάρισα, για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου (Α'-Β'-Γ' τάξη Γυμνασίου) σε όλα τα μαθήματα που προσφέρονται στο φροντιστήριο (Μαθηματικά και Φιλολογικά μαθήματα), σύνολο 6 ώρες/εβδομάδα (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι ήδη μαθητής του φροντιστηρίου).

-Μία δωροεπιταγή 100 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών, σχολικού έτους 2020, από το βιβλιοπωλείο «ΑΝΕΜΟΣ», Κύπρου 47, Λάρισα.

Τα κείμενα των νικητών θα δημοσιευθούν στον τοπικό Τύπο.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των κειμένων ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2020 (με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σφραγίδας παραλαβής).

Τα έργα θα αξιολογηθούν από ειδική Επιτροπή.

Ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες γραπτώς με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, email: agiorgitika2020@ gmail.com