Πυξίδα ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Δημοσίευση: 10 Νοε 2019 16:05

Τα Τμήματα Τουριστικών Σπουδών έχουν ως αποστολή να καλλιεργήσουν και να προάγουν την επιστήμη, καθώς και να συμβάλουν στη δημιουργία επιστημόνων υψηλού επιπέδου με ολοκληρωμένη εκπαίδευση επί θεμάτων Τουρισμού γενικά και Τουριστικής Βιομηχανίας ειδικά.

Οι πτυχιούχοι θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις προκειμένου να καταστούν ικανοί μάνατζερ στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Τουριστική Βιομηχανία.

Στόχοι των τμημάτων είναι να καλύψουν τις ανάγκες του πεδίου του τουρισμού με στελέχη ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, τα οποία πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για σταδιοδρομία σε όλους τους κλάδους της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά και σε όλους τους φορείς τουριστικών ενδιαφερόντων, που ασχολούνται με την ανάπτυξη και την πολιτική στον τουρισμό σε διεθνές, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Επίσης, να καλύψουν την ανάγκη για στελέχη πανεπιστημιακού επιπέδου για τη διαμόρφωση στρατηγικών τουρισμού, καθώς και για την υλοποίηση θεμάτων διαχείρισης και πολιτικής της τουριστικής ανάπτυξης.

Εργασιακά

Όπως αναφέρεται στις ιστοσελίδες των τμημάτων, οι απόφοιτοι μπορούν να ασχολούνται ως στελέχη όλων των λειτουργιών των επιχειρήσεων της τουριστικής βιομηχανίας. Ο διεθνής τουρισμός προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης σε όλες τις λειτουργικές περιοχές του μάνατζμεντ. Είναι ένας τομέας, ο οποίος λειτουργεί και στον Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας.

Ειδικότερα, οι απόφοιτοι του Τμήματος θα μπορούν να εργάζονται σε:

* αεροπορικές επιχειρήσεις ή και σε εταιρείες ακτοπλοϊκών γραμμών αναψυχής, ως ερευνητές και αναλυτές σε υπηρεσίες τουρισμού εθνικής ή τοπικής εμβέλειας,

* σε υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως σύμβουλοι,

* στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (π.χ. Υπουργεία, Ε.Ο.Τ., Ν.Π.Δ.Δ.) και της τοπικής αυτοδιοίκησης (γραφεία Περιφερειών, Δήμων) σε θέματα τουριστικής πολιτικής, ανάπτυξης, σχεδιασμού, προώθησης και στρατηγικής

* σε Σχολές Τουρισμού ως καθηγητές,

* σε Ταξιδιωτικά Πρακτορεία ή και σε Επιχειρήσεις Tour Operators ως στελέχη,

* σε Κέντρα Τουριστικής Πληροφόρησης ως υπεύθυνοι,

* σε κλαδικούς φορείς του τουρισμού (π.χ. Σ.Ε.Τ.Ε., Π.Ο.Ξ., Ξ.Ε.Ε., Η.Α.Τ.Τ.Α., κ.ά.),

* σε επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας ως μεσαία ή ανώτερα στελέχη όλων των λειτουργειών,

* σε εταιρείες συμβούλων με εξειδίκευση στην Τουριστική Βιομηχανία,

* σε τουριστικές επιχειρήσεις (π.χ. σε αερομεταφορείς, ακτοπλοϊκές εταιρείες, κρουαζιερόπλοια, ξενοδοχεία, εταιρείες παροχής υπηρεσιών εστίασης και φιλοξενίας, οργανωτές ταξιδιών και τουριστικών δραστηριοτήτων, τουριστικούς πράκτορες, εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων) στους τομείς διοίκησης, οργάνωσης και πωλήσεων).

Τέλος, οι απόφοιτοι των τμημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που σημαίνει ότι θα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως οικονομολόγοι ή ως λογιστές, αν αυτό επιθυμούν.

(Ολόκληρη την ανάλυση του τμήματος μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα 698 του βιβλίου «Πάμε… Πανεπιστήμιο 2018»

Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ. 210-6778777

URL: www.orientum.gr

e-mail: info@orientum.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass