Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Στη Ρουμανία εκπαιδευτικοί του 5ου Δ.Σ.

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 16:51

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη επίσκεψη των εκπαιδευτικών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου κ. Καλλιόπης Μπάκου και Δήμητρας Υφαντή, στο Buzau της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της έναρξης του νέου προγράμματος ERASMUS+ KA229 με τίτλο «School exchange about go odpractices in Special Needs Education».

Στόχος του προγράμματος είναι η ανταλλαγή καλών σχολικών πρακτικών στην εκπαίδευση της ειδικής αγωγής.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το σχολείο κατά τα σχολικά έτη 2019-2021. Οι δύο εκπαιδευτικοί του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου κατά την επίσκεψή τους συναντήθηκαν με τους εταίρους συνεργάτες τους, της Ρουμανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας (Αζόρες) και συζήτησαν για όλα τα θέματα που άπτονταν της οργάνωσης και του σωστού σχεδιασμού των δράσεων που θα υλοποιήσουν διαδραστικά τα εμπλεκόμενα σχολεία, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας παρουσίασαν :α) τον τόπο τους και το σχολείο τους, β) τα διαφορετικά εκπαιδευτικά τους συστήματα, γ) τη δημιουργία της ιστοσελίδας του προγράμματος, που θα φιλοξενεί όλες τις δράσεις όλων των χωρών και του εναλλακτικού επιτραπέζιου παιχνιδιού «Το φιδάκι των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ανάγκες», που θα δημιουργηθεί ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα (υπεύθυνη Ελλάδα), δ) τη δημιουργία ιστοχώρου eΤwinning του προγράμματος (υπεύθυνη η Ρουμανία), ε) τη δημιουργία του ηλεκτρονικού βιβλίου των παραμυθιών, με στόχο να αναδείξει διαφορετικούς τρόπους μάθησης και διδασκαλίας (υπεύθυνη η Πορτογαλία) και στ) τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες θα πραγματοποιήσουν μια συγκριτική μελέτη με τίτλο «Κοινωνική ένταξη μέσω διπλής εκπαίδευσης» (υπεύθυνη η Ιταλία).

Ακόμα οι χώρες αποφάσισαν η επιλογή του logo του προγράμματος να γίνει με τη διαδικασία διαγωνισμού ανάμεσα στις χώρες.

Μετά το πέρας των εργασιών οι χώρες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το τέλος του Νοέμβρη, οπότε εκπαιδευτικοί μαζί με μαθητές θα επισκεφτούν εκ νέου τη Ρουμανία για τη συνέχιση του προγράμματος.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα