Αντιδράσεις για τη στέγη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου

*Εύη Λογαρά «Μπρα ντε φερ που δεν ωφελεί κανέναν» *Δ. Παπαποστόλου «Στον Δήμο Λαρισαίων έχουν την εντύπωση ότι τα σχολεία είναι τσιφλίκια τους»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 17:04

Το θέμα της επιλογής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις της διευθύντριας του σχολείου κ. Εύης Λογαρά και του προέδρου των Συλλόγου των Δασκάλων αλλά και δημοτικού συμβούλου κ. Δ. Παπαποστόλου, οι οποίοι επανέρχονται μετά τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής για τις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Βούλγαρη στην «Ε», όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η αξιοποίηση των σχολικών κτιρίων είναι στη δικαιοδοσία του δήμου που είναι και ο αρμόδιος για τη συντήρησή τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Εύη Λογαρά στην επιστολή-απάντησή της κάνει λόγο για ένα «μπρα ντε φερ» που δεν ωφελεί κανέναν, ενώ ο κ. Παπαποστόλου στρέφει τα βέλη του στη δημοτική αρχή σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει την «εντύπωση ότι τα σχολεία είναι τσιφλίκια του και οι διευθυντές υπάλληλοι του Δήμου» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή της η κ. Λογαρά αναφέρει «Χωρίς να θέλω να κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σας, αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα του «Κοινωνικού φροντιστηρίου», που πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της 11ης Ιανουαρίου 2020, κατά τα λεγόμενα του κ. Βούλγαρη να λειτουργήσει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας στο 5ο Δημ. Σχ. Λάρισας παρά τις διαμαρτυρίες και τις αντιδράσεις.

Από το κείμενο της εφημερίδα σας, το οποίο υπογράφεται από την έγκριτη δημοσιογράφο κα Ν. Πολυγένη, διακρίνεται ότι δεν υπάρχει ούτε κοινή γλώσσα ούτε κατανόηση εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής αλλά αναπτύσσεται ένα «μπρα ντεφερ» που δεν ωφελεί κανέναν.

Δομές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, όπως είναι τα δημοτικά σχολεία, είναι προορισμένες τόσο χωροταξικά όσο και σωματοτυπικά να καλύπτουν τις ανάγκες παιδιών και όχι εφήβων.

Οι έφηβοι στους οποίους απευθύνεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχουν τους αντίστοιχους με τις ανάγκες τους χώρους που είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Το επιχείρημα της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» είναι απόλυτα σαθρό, από τη στιγμή που αυτή η δομή απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών κι όχι σε εφήβους που έχουν διαφορετικές συμπεριφορές και ανάγκες και σε περίοδο που το σχολείο ήταν σε καλοκαιρινές διακοπές και δεν διασαλευόταν η καθημερινή του λειτουργία.

Κλείνοντας, επαναλαμβάνω πως το εν λόγω σχολείο παραχωρεί σε Αθλητικά σωματεία, καθώς και σε Συλλόγους παραδοσιακών χορών καθημερινά από τις 16:00 έως τις 23:00, χώρους του, ενώ από τετραετίας στο συστεγαζόμενο 33ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών(ΚΔΑΠ) από τις 16:00 έως τις 21:30 καθημερινά.

Στην κατακλείδα, το 5ο Δημ. Σχ. Λάρισας έχει εκπληρώσει παραπάνω απ’ ό,τι του αναλογεί το κομμάτι του σε εξωστρέφεια και συνεισφορά σε κοινοτικές/ κοινωνικές δομές της πόλης, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν και άλλα κεντρικά σχολεία που μέχρι τώρα είναι λιγότερο εξωστρεφή και δοτικά.

Η δ/ντρια του 5ου Δημ. Σχ. Λάρισας- οικονομική υπόλογος και κατά το Καθηκοντολόγιο των Δ/ντων σχ. μονάδων υπεύθυνη για τη διατήρηση συντήρηση του σχολικού χώρου».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαποστόλου σημειώνει για το ίδιο ζήτημα «Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας έχουν επίγνωση του ρόλου τους και συναίσθηση της υψηλής αποστολής τους.

Εδώ και μία πενταετία έχουν την εντύπωση στον Δήμο Λαρισαίων ότι τα σχολεία είναι τσιφλίκια τους και οι Διευθυντές υπάλληλοι του Δήμου. Αποφασίζουν για τη χρήση των σχολικών αιθουσών χωρίς να ενημερώνουν κανέναν. Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και οι Διευθυντές Σχολείων ενημερώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκτιμούν ποιοι Διευθυντές δεν πρόκειται να αντιδράσουν σθεναρά και αποφασίζουν για τη χρήση των σχολείων τους.

Στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας το απόγευμα λειτουργεί το Εσπερινό και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ της ΕΛΜΕ Λάρισας. Αλήθεια, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει και το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ του Δήμου Λαρισαίων; Έτσι θα αποφευχθούν επιπρόσθετες δαπάνες για τον Δήμο. Στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης - λένε για 11 σχολεία, κανείς δεν ξέρει- στεγάζονται τα ΚΔΑΠ του Δήμου και το πρόγραμμα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθησία των εκπ/κών για τα παιδιά εργαζόμενων και αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Μάλιστα η Δ/νση Π.Ε. Λάρισας δεν έχει ενημερωθεί ακόμα από τον Δήμο Λαρισαίων και δεν γνωρίζει τις σχολικές μονάδες, όπου λειτουργούν ΚΔΑΠ. Οι σχολικές μονάδες επιβαρύνονται με επιπλέον δαπάνες λόγω θέρμανσης και από τυχόν φθορές, που δυστυχώς δεν καλύπτονται από τον Προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά από τις κουτσουρεμένες επιχορηγήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Για κάθε παιδί, όμως, ο Δήμος επιδοτείται από το ΕΣΠΑ ετησίως με 1.400 ευρώ. Η εκπαίδευση δεν αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και το αποδεικνύει το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια στον Δήμο Λαρισαίων δεν χτίστηκε ούτε μία αίθουσα διδασκαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass