ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2015 23:36

 

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας, λειτουργεί 13 χρόνια, απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που δεν ολοκλήρωσαν την υποχρεωτική εκπαίδευση και τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Η φοίτηση διαρκεί δυο χρόνια και εφαρμόζεται καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενήλικων εκπαιδευομένων.
Στο Σχολείο οι εκπαιδευόμενοι δεν αποκτούν μόνο γνώσεις, αλλά και κοινωνικές δεξιότητες, όπως αυτές της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της επίλυσης προβλημάτων κ.λπ. Επίσης υποστηρίζονται στη μαθησιακή τους πορεία από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του ΣΔΕ, έναν καινοτόμο θεσμό που περιλαμβάνει σύμβουλο ψυχολόγο και έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας για κάθε σχολείο.
Ένα μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων των ΣΔΕ συνεχίζει στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΣΕΚ, Γενικό Λύκειο) και μερικοί έχουν προχωρήσει στο Πανεπιστήμιο.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δεν είναι ένα Γυμνάσιο όπως το τυπικό, που απλώς επαναλαμβάνεται με καθυστέρηση μερικών ετών. Είναι ένα σχολείο με διαφορετικό χαρακτήρα και διαφορετική φιλοσοφία, η δομή και η λειτουργία του οποίου υπαγορεύονται από τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και τα κίνητρα των εκπαιδευομένων.
Το ΣΔΕ είναι ο μοναδικός θεσμός στην Ελλάδα ο οποίος, στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης, υλοποιεί στην πράξη προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων που οδηγούν τους συμμετέχοντες, πέραν από την κατάκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, στην απόκτηση τίτλου σπουδών ισότιμου με το απολυτήριο του Γυμνασίου.
Για την εγγραφή χρειάζεται απολυτήριο δημοτικού σχολείου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά κατά τις απογευματινές ώρες 5.30 μέχρι 8.00 μ.μ. στο διδακτήριο του 5ου Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών), όπου στεγάζεται το σχολείο. Πληροφορίες: http://sdelarisas.blogspot.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1