Τυρναβίτισσες εκπαιδευτικοί στις Αζόρες

ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +KA2

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 21:04

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία η τρίτη κατά σειρά κινητικότητα τριών εκπαιδευτικών του 5ου Δ.Σ. Τυρνάβου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο «School exchange about good practices in Special Needs Education».

Οι εκπαιδευτικοί κ. Μπάκου Καλλιόπη, Υφαντή Δήμητρα, Μάτσια Χριστίνα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική μετακίνηση στη νήσο Terceira, ένα από τα 9 νησιά του αρχιπελάγους των Αζορών της Πορτογαλίας. Οι εκπαιδευτικοί του ελληνικού σχολείου μαζί με τους εταίρους τους από την Ιταλία και δύο σχολεία της Ρουμανίας, επισκέφτηκαν το μεικτού μοντέλο (κανονικό + ειδικό) σχολείο Escola Basica Integrada της Praiada Vitoria.

Κατά την παραμονή τους στο νησί όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών που αναφέρονται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες και παρακολούθησαν σχέδια διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν στα άρτια εξοπλισμένα εργαστήριά τους. Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές με ειδικές ανάγκες προετοιμάζονται επαγγελματικά, για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία θέση εργασίας στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους και να αισθανθούν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής παρουσίασαν τεχνικές και εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω υπολογιστή που χρησιμοποιούν οι ίδιοι στη διδασκαλία τους, τα οποία δεν αφορούν μόνο στη μετάδοση της γνώσης αλλά και τη διαχείριση της συμπεριφοράς των μαθητών τους.

Οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα σχολεία τους για την προώθηση του προγράμματος καθώς και την έρευνα με τους 8 τύπους νοημοσύνης του GARDNER, μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές του κάθε συμμετέχοντος σχολείου. Οι καλές πρακτικές που αντάλλαξαν οι εταίροι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Η μετακίνηση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών σε ειδική αποχαιρετιστήρια τελετή στον χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου υποδοχής.

TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass