«Να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο για να στηρίξουμε τους μαθητές»

Η Τ.Ε. ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 15:44

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, χωρίς φυσικά να μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση» αναφέρει η Τ.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή της για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Αναγνωρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιμόρφωση και ο τεχνολογικός εξοπλισμός μαθητών και εκπαιδευτικών δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, σημειώνει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε πρόσφορο μέσο για τη στήριξη των μαθητών. Αναλυτικότερα, υπογραμμίζει τα εξής: «Βρισκόμαστε στο μέσον μιας πολύ δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας. Όλοι μας βιώνουμε συνθήκες ανασφάλειας, αναστάτωσης και ανατροπής κάθε προγραμματισμού. Δυστυχώς, πέραν των άλλων, η κατάσταση αυτή έπληξε και την εκπαίδευση οδηγώντας στην επιβεβλημένη και αναπόφευκτη λόγω των συνθηκών, διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων.

 Η απρόσμενη και δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να μας καταβάλλει. Εκπαιδευτικοί και μαθητές πρέπει να διατηρήσουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο την επικοινωνία μας. Η ψυχική αλληλεπίδραση και οι δεσμοί με τους μαθητές μας δεν πρέπει να διακοπούν. Έχουν ανάγκη την ηθική, ψυχολογική και παιδαγωγική μας υποστήριξη.

 Η εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουμε την επαφή μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, χωρίς φυσικά να μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση. Μέχρι να γίνει δυνατή η επιστροφή μας στον φυσικό μας χώρο, στο σχολείο μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε προσφερόμενο μέσο, ώστε να σταθούμε, όσο είναι δυνατόν, κοντά στους αγαπημένους μας μαθητές. Είμαστε τυχεροί που όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση συμβαίνει σε στιγμές που η ανθρωπότητα έχει πολλούς τρόπους ηλεκτρονικής επικοινωνίας που σπάζουν τους φραγμούς της απομόνωσης.

 Δυστυχώς, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, πάγιο αίτημα της ΔΑΚΕ, όπως και ο τεχνολογικός εξοπλισμός μαθητών και εκπαιδευτικών, δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο. Συναισθανόμαστε το δυσχερές έργο που έχουν αναλάβει διευθυντές, υποδιευθυντές και εκπαιδευτικοί των ομάδων υποστήριξης για την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Παρά τις δυσκολίες όμως, αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να ξεπεράσουμε τις αντικειμενικές δυσχέρειες.

 Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, για μία ακόμα φορά, αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή: ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εργαζομένους στην αλυσίδα τροφοδοσίας, ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. Μας κάνετε υπερήφανους! Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πέρα από μίζερες συντεχνιακές λογικές, στέκεται, όπως πάντα, δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης. Σας ευχόμαστε να προστατεύετε την υγεία σας, έτσι ώστε να επιστρέψουμε γρήγορα όλοι μαζί στην κανονικότητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass