«Το Υπ. Παιδείας να λάβει ουσιαστικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς»

ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2020 15:44

Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη των μαθητών ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας με ανακοίνωσή της.

Παροχή δωρεάν εξοπλισμού τάμπλετ και ίντερνετ σε κάθε μαθητή, μείωση της ύλης στη Γ’ Λυκείου, αποζημίωση γονιών για σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν και μια σειρά ακόμη μέτρων ζητά η Ένωση, που επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Λάρισας αντιλαμβανόμενοι την ανησυχία όλων των γονιών για τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας (κάλυψη της ύλης αλλά και την ολοκλήρωση της τρέχουσας σχολικής χρονιάς), τη δυσκολία απασχόλησης των παιδιών στο σπίτι με τρόπο που δεν θα τους αποκόψει από την εκπαιδευτική διαδικασία, θέλουμε ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών να γεμίσει εποικοδομητικά και η εκπαίδευση από απόσταση να είναι αποτελεσματική, να λειτουργήσει ισότιμα για όλους τους μαθητές της χώρας με ιδιαίτερη μέριμνα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Φυσικά, επισημαίνουμε ότι η όποια διαδικτυακή διδασκαλία δεν υποκαθιστά την εκπαίδευση με φυσική παρουσία και θα μας βρει αντίθετους κάθε σκέψη ή απόπειρα για γενίκευση αυτής της μορφής εκπαίδευσης και μετά την πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα για να μην γίνει η διαχείριση της πανδημίας αφορμή για να μεγαλώσουν περαιτέρω οι κοινωνικές και μορφωτικές ανισότητες.

Για τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε τώρα το Υπουργείο Παιδείας:

-Να εξασφαλίσει, με ενιαίο τρόπο, την αξιοποίηση των διάφορων εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

-Να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέσα σε κάθε μαθητή: δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και ένα δωρεάν tablet. Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

-Μέριμνα ώστε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να λάβει υπόψη τις ειδικές ανάγκες των μαθητών που είναι ενταγμένοι σε τμήματα ένταξης ή είχαν παράλληλη εκπαιδευτική στήριξη.

-Να μειωθεί και να ανακοινωθεί άμεσα η ύλη της φετινής Γ' ΓΕΛ στις πανελλαδικές. Τα διάφορα σενάρια για παράταση του σχολικού έτους και εξετάσεις το καλοκαίρι, γεμίζουν ανασφάλεια και επιπλέον άγχος τα παιδιά μας.

-Να ξεκινήσει η λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών, που θα προβάλλουν προγράμματα ειδικά για μαθητές όλων των ηλικιών σχετικά με τα σχολικά αντικείμενα και τα ενδιαφέροντά τους. Μέσω της δημόσιας τηλεόρασης και με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, προβολή ειδικών ενημερωτικών εκπομπών για τη στήριξη των γονέων στη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν οι ίδιοι και τα παιδιά.

-Να κλείσει η πόρτα σε κάθε ιδιωτική εταιρεία, χορηγό και επίδοξο επενδυτή, φορέα της Τοπικής Διοίκησης που αξιοποιεί την "κρίση" ως ευκαιρία για να βάλει χέρι στο Δημόσιο σχολείο. Κάθε πρόγραμμα, κάθε υποδομή και τεχνολογική εφαρμογή με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους.

-Να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για πλήρη αποζημίωση όλων των γονιών που έχουν καταβάλει προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσό της σχολικής εκδρομής που ακυρώθηκε.

-Άμεση κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την παροχή ουσιαστικής ενίσχυσης των σχολείων με αγορά φαρμακευτικού υλικού και προληπτικού υλικού (μάσκες, φάρμακα, αντισηπτικά, χαρτομάντιλα, σαπούνια, κ.λπ. είδη απολύμανσης και καθαριότητας).

-Επαναληπτικός ψεκασμός και σωστή απολύμανση με την προβλεπόμενη διαδικασία και υλικά, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του νόμου, για όσο διάστημα θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία αλλά και μετά το άνοιγμά τους ανά τακτά διαστήματα μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

-Μόνιμο, επαρκές, πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, με συμβάσεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να διατηρούνται καθαρά κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους, ανεξάρτητα από τις έκτακτες συνθήκες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass