Εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται για την εξ αποστάσεως μέσω YouTube

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗ «ΣΚΥΤΑΛΗ» ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ - ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΚΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2020 18:23

Μεγάλη η ανταπόκριση των Λαρισαίων εκπαιδευτικών στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που οργάνωσε και πραγματοποίησε την Παρασκευή διαδικτυακά σεμινάρια, μέσω του Youtube με live streaming, με θέμα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση προς τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σεμινάρια δίωρης διάρκειας πραγματοποιήθηκαν χωριστά, για τους καθηγητές Γυμνασίου και για τους καθηγητές που διδάσκουν στα Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα.
Στις εισηγήσεις έγινε προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τους εκπαιδευτικούς και να προταθούν εργαλεία και κατευθύνσεις για τη σύγχρονη και την α-σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Η πρωτοτυπία της δράσης βρίσκεται στο ότι οι επιμορφώσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπομπή στο κανάλι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στο Youtube. Με τον τρόπο αυτό επιμορφώθηκε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, δόθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις και δρομολογήθηκαν διαδικασίες. Όσοι εκπαιδευτικοί δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, μπορούν ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους να παρακολουθήσουν τα μαγνητοσκοπημένα σεμινάρια. Τις επιμορφώσεις που πραγματοποιήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Εκπαιδευτικοί Γυμνασίου
https://youtu.be/Vy-pgAjgkog,
Εκπαιδευτικοί Λυκείου
https://youtu.be/7zjEeb6B61I
Αύριο Δευτέρα θα γίνουν επιμορφώσεις για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς. Συγκεκριμένα, η επιμόρφωση των δασκάλων θα γίνει από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα στη διεύθυνση
https://youtu.be/uAS63EuahK4
και από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα για τους εκπαιδευτικούς νηπιαγωγείου
https://youtu.be/AXoMV9wqu9Y
Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δρ. Γεώργιος Δοδοντσάκης εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των σεμιναρίων και συγκεκριμένα αναφέρει «Δράττομαι της ευκαιρίας να απευθύνω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι μόνο στα στελέχη του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας και σε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του επιμορφωτικού σεμιναρίου, αλλά και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Θεσσαλίας, στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, στα μέλη των ομάδων υποστήριξης και σε επίπεδο σχολικών μονάδων και σε επίπεδο Διευθύνσεων για την πολύτιμη βοήθειά τους στους συναδέλφους τους. Θέλω όμως ιδιαίτερα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που όχι μόνον «δεν κάνουν παρατεταμένες διακοπές», όπως γράφεται και λέγεται άκριτα και αδαώς, αλλά αντίθετα δουλεύουν και «παιδεύονται» ώρες ατέλειωτες να καταφέρουν να εφαρμόσουν τη σύγχρονη και α-σύγχρονη τηλεκπαίδευση μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Κάνουν αυτό που μπορούν, αλλά και αυτό που ως τώρα δεν μπορούσαν για να προσφέρουν ως επιστήμονες διδακτική υποστήριξη και ως παιδαγωγοί ψυχολογική στήριξη. Για να είναι με όποιον τρόπο κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριές τους, κοντά στα παιδιά τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass