«Ο Δήμος Τυρνάβου μπροστά στην πρόκληση της τηλεκπαίδευσης»

ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2020 16:09

 Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται τον τελευταίο καιρό - λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού - για τις ευκαιρίες που προσφέρει η τηλεκπαίδευση στη βιωσιμότητα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Για το θέμα αυτό παρέμβαση κάνει ο πρ. υφυπουργός, νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τυρνάβου «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός φιλόλογος και κάτοχος Μάστερ Διεθνών Σχέσεων. Ο κ. Ροντούλης σημειώνει στην παρέμβασή του: «Μολονότι, όμως, η θετική διάσταση της τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, το ζήτημα είναι να κατοχυρωθεί η ισότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στον αναγκαίο εξοπλισμό και στις απαραίτητες διαδικτυακές υπηρεσίες.

Συνεπώς, ο Δήμος Τυρνάβου μπορεί και πρέπει να αιτηθεί από την κυβέρνηση τη δωρεάν παροχή ενός προσωπικού υπολογιστή ή ενός laptop/tablet σε κάθε μαθητή/φοιτητή του Δήμου μας, προκειμένου να διασφαλισθεί η συμμετοχή όλων στις δυνατότητες της τηλεκπαίδευσης χωρίς εισοδηματικές-ταξικές διακρίσεις.

Μάλιστα, ο Δήμος μας θα μπορούσε να εισηγηθεί την επέκταση του προτεινομένου μέτρου σε όλους τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της χώρας μας, εν είδει μιας ευρύτερης κυβερνητικής πρωτοβουλίας, αποσκοπούσης στη λειτουργική συνοχή όλων των βαθμίδων της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1