Παρόντες οι γυμνασιόπαιδες, απόντες οι μαθητές των Λυκείων

* ΤΟ 80% ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ * ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ *ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2020 21:00
-Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης  βρέθηκε χθες σε τάξεις του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας -Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης βρέθηκε χθες σε τάξεις του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας

Eνταση επικράτησε χθες κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τού 14ου Γυμνασίου Λάρισας και του 9ου Λυκείου Λάρισας, που βρίσκονται στην περιοχή ΑΤΑ. 

Η αναστάτωση φέρεται να δημιουργήθηκε από μαθητές Ρομά, που επέστρεψαν στα δύο σχολεία και όπως κατήγγειλαν γονείς στον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γιώργο Δοδοντσάκη «δύο από αυτούς έφτυναν τους συμμαθητές τους λέγοντας: να κολλήσετε κι εσείς!», ενώ παράλληλα άφησαν την υπόνοια πως την επόμενη μέρα θα επιστρέψουν στο σχολείο με εξωσχολικούς φίλους τους…
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γονείς μαθητών του 14ου Γυμνασίου, πριν την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, είχαν καταθέσει τους ενδοιασμούς τους για την παρουσία των μαθητών Ρομά και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί συζητήσεις εκπαιδευτικών φορέων και αρμόδιων στελεχών της δημοτικής αρχής, με έναν εκ των διαμεσολαβητών στην κοινότητα των Ρομά, ώστε να αποτραπεί η επιστροφή τους στο σχολείο, για προληπτικούς λόγους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στην κοινότητα. Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν κατέστη δυνατό, αφού τόσο στο 14ο Γυμνάσιο όσο και στο 9ο Λύκειο, οι μαθητές Ρομά  ήταν παρόντες. Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης μετά τις καταγγελίες είχε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς και των δύο σχολείων, προκειμένου να σχηματίσει άποψη από τα συμβάντα που τάραξαν την ομαλότητα της επιστροφής των μαθητών και μάλιστα σε συνθήκες που επιβάλλουν αυστηρά μέτρα προστασίας των παιδιών, στο πλαίσιο των κανόνων που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ 80% ΤΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΩΝ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
50% ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ
«Εξαφανισμένοι» ήταν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου από τις σχολικές τάξεις στα σχολεία της Λάρισας, ενώ αντίστοιχα πολλές απουσίες- σε ποσοστό που αγγίζει το 50% καταγράφηκαν χθες στην επιστροφή μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου.
Αντίθετα, τα περισσότερα γυμνασιόπαιδα έδωσαν το «παρών», κατά την πρώτη μέρα επιστροφής στις αίθουσες, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων λόγω κορονοϊού.
Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Δοδοντσάκη, με εξαίρεση τα επεισόδια που παρουσιάστηκαν στα 14ο Γυμνάσιο και 9ο Λύκειο Λάρισας, η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίων και αυτών των Α’ και Β’ τάξεων του Λυκείου, πραγματοποιήθηκε ομαλά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Ο ίδιος δε, επισκέφθηκε χθες το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Λάρισας, όπου διαπίστωσε την εφαρμογή των κανόνων προστασίας των μαθητών.
Ο κ. Δοδοντσάκης ανέφερε στην «Ε» πως στη Λάρισα «το 80% των γυμνασιόπαιδων επέστρεψε στις τάξεις των σχολείων, ενώ τα ίδια ποσοστά προσέλευσης μαθητών παρουσίασαν χθες και τα Γυμνάσια Μαγνησίας και Τρικάλων, με εξαίρεση αυτά του νομού Καρδίτσας, όπου το ποσοστό της προσέλευσης άγγιξε το 60%.
Αντίστοιχα μικρότερο ποσοστό παρουσιών είχαν οι μαθητές των Λυκείων σε όλη τη Θεσσαλία, το οποίο καταγράφεται ως εξής: Λάρισα 55%, Μαγνησία 51%, Τρίκαλα 55% και Καρδίτσα 45%».
Ο περιφερειακός διευθυντής υποστήριξε πως σήμερα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε μια πρόκληση, όσον αφορά στη διαχείριση της νέας σχολικής πραγματικότητας που διαμορφώθηκε λόγω της πανδημίας.
Συγκεκριμένα σημείωσε: «Ο ρόλος του σχολείου είναι και η αγωγή των παιδιών.
Στοχεύουμε, λοιπόν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, να διδάξουμε στους μαθητές μας την αγωγή να σέβονται τους κοινωνικούς κανόνες και να συμμορφώνονται με αυτούς».
Να σημειωθεί ότι χθες όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας λειτούργησαν σε δύο ζώνες, με τα μισά παιδιά σε κάθε τάξη, αντίστοιχα.
Οι αίθουσες είχαν διαμορφωθεί ανάλογα, με τα θρανία σε απόσταση 1,5 μέτρου το ένα από το άλλο και με 15 μαθητές ανά τμήμα.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ «ΚΡΑΤΗΣΕ» ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κλειστές παρέμειναν χθες (με απόφαση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη) οι θύρες του 11ου Γυμνασίου Λάρισας, καθώς και των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου του 11ου Λυκείου, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Το σχολείο δεν λειτούργησε προληπτικά, λόγω των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην περιοχή και θα παραμείνει κλειστό μέχρι και αύριο Τετάρτη 20 Μαΐου.
Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετικά έγγραφα της Διεύθυνσης Β/θμιας εκπαίδευσης Λάρισας και του Συλλόγου Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Λάρισας.

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στις τάξεις μπήκαν χθες οι μαθητές των Α, Β’ Λυκείου και των Γυμνασίων, στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί.
Το εκπαιδευτικό κίνημα, πανελλήνια, έχει προγραμματίσει κινητοποιήσεις για σήμερα Τρίτη, ζητώντας την κατάργηση της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας, για τη χρήση καμερών στα σχολεία, αλλά και την απόσυρση του νέου εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου.
Οι ΕΛΜΕ όλης της χώρας και οι αναπληρωτές καθηγητές θα πραγματοποιήσουν κοινή διαμαρτυρία στην Αθήνα έξω από τη Βουλή, ενώ αντίστοιχα και οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης οργανώνουν κατά τόπους παραστάσεις διαμαρτυρίας για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και συγκεκριμένα για το επίμαχο άρθρο 49, που αφορά στην αύξηση του ανώτατου ορίου των μαθητών ανά τμήμα, από 22 στους 24 +10% σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και την εισαγωγή ελάχιστου αριθμού ανά τάξη 20 μαθητών, από 7θέσια και άνω Δημοτικά και 16 μαθητών για 2θέσια και άνω Νηπιαγωγεία.
Αντίστοιχα, αντιδράσεις για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία έχουν ξεσπάσει και από μέρους των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση στη χώρα. Η ΟΙΕΛΕ χθες απέστειλε κατεπείγον αίτημά της προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου ζητά «πλήρη ενημέρωση για την Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων, εκ μέρους του, της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass