Η προστασία του περιβάλλοντος μέσα από σχολικές δράσεις

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2020 18:26

Μεγάλη επιτυχία είχε το επιμορφωτικό σεμινάριο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς, με θέμα: «Σχολικές Δραστηριότητες που αγκαλιάζουν και προστατεύουν το δάσος» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, τη Γενική Δ/νση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, τους Δήμους Ελασσόνας και Αγιάς, το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων CISCO Webex.


Το σκεπτικό του σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης και πάνω από 100 εκπαιδευτικοί ήταν: «Ο αναγκαστικός πολυήμερος εγκλεισμός μας μέσα στα σπίτια μας εξαιτίας της πανδημίας, έφερε ξανά στη ζωή μας συνήθειες που είχαμε ξεχάσει ή παραμελήσει, έτσι η βόλτα μέσα σε δάση στην εξοχή και αλσύλλια στην πόλη και η άσκηση, τα ομαδικά παιχνίδια και το πικ - νικ μέσα σ’ αυτά, είναι μια νέα πραγματικότητα». Το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος σκοπό είχε να δώσει στους εκπαιδευτικούς γνώσεις και κατάλληλα εκπαιδευτικά εργαλεία για να βοηθήσουν τους μαθητές τους να προσεγγίσουν το ζήτημα των δασικών πυρκαγιών και γενικότερα την ανάγκη προστασίας των δασών.
Στους χαιρετισμούς τους, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας και ο δήμαρχος Αγιάς Α. Γκουντάρας ενθουσιασμένοι από την ιδέα του σεμιναρίου απηύθυναν πρόσκληση για ξενάγηση στα υπέροχα δάση του Ολύμπου και του Κισσάβου, ο περιφερειακός διευθυντής Π.& Δ. Ε. Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής και των γονέων των μαθητών σε τέτοιου είδους δράσεις, η αν. δ/ντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Σ. Παπαδοπούλου εξήρε το έργο όλων των εκπαιδευτικών και το ενδιαφέρον τους για την παρακολούθηση επιμορφωτικών δράσεων και τόνισε τη σημαντικότητα του δάσους σε οικονομικά και κοινωφελή αγαθά που «αν δεν το είχαμε, θα έπρεπε να το εφεύρουμε». Tέλος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ι. Καψάλης πρότεινε το επόμενο σεμινάριο να γίνει στην πλούσια σε φυσικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον Τσαριτσάνη. Ακολούθησαν σημαντικές εισηγήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass