Τα κενά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ - ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε.

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2020 15:18

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη το ΠΥΣΔΕ Λάρισας με θέμα τον προσδιορισμό κενών για αποσπάσεις σε γενική παιδεία και Ειδική Αγωγή, για το ερχόμενο σχολικό έτος.


Ο υπολογισμός έγινε με βάση τους πίνακες που προέκυψαν ύστερα από τις φετινές μεταθέσεις.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, το τακτικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας Δημ. Κοντελές και το αναπληρωματικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας Παν. Ρεμπάπης
(Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών) αναφέρουν τα εξής: «Η στάση μας ήταν ανάλογη με τους πίνακες Α για μετάθεση και καταψηφίσαμε αφού δεν λαμβάνονται υπ’όψιν οι θέσεις του κλάδου και οι ανάγκες της εκπαίδευσης καταθέτοντας την παρακάτω δήλωση:
Η διαδικασία σύνταξης των πινάκων είναι αποτέλεσμα ενός βαθιά αντιπαιδαγωγικού τρόπου υπολογισμού, αφού η εγκύκλιος για τα οργανικά κενά και πλεονάσματα του Υπουργείου Παιδείας για το σχ. έτος 2020-2021 είναι ευθυγραμμισμένη σε ακόμη πιο προχωρημένο βαθμό με την εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ στην εκπαίδευση. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πάγιες θέσεις του εκπαιδευτικού κινήματος για τον μέγιστο αριθμό μαθητών στα τμήματα της γενικής παιδείας, των κατευθύνσεων ,των τομέων και των εργαστηρίων στα ΕΠΑΛ, της αύξησης του ωραρίου κλπ.
Αυτός ο τρόπος υπολογισμού θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη χιλιάδων αιτήσεων απόσπασης οδηγώντας ξανά σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τις οικογένειές τους για χρόνια. Περιττό να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά ότι τα κενά για απόσπαση που θα σταλούν από το συμβούλιο θα περάσουν από τον 2ο κόφτη της ΠΔΕ και τον 3ο κόφτη του ΥΠΕΠΘ.
Τα κενά που στάλθηκαν στην ΠΔΕ για απόσπαση ανά κλάδο και ειδικότητα αποτυπώνονται στον σχετικό πίνακα.
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία τοποθετήσεων σε οργανικά κενά, το ΠΥΣΔΕ ασχολήθηκε με την τοποθέτηση των οργανικά υπεράριθμων σε σχολεία της ομάδας τους ή της όμορης.
Θα ακολουθήσει διαδικασία ενστάσεων και στη συνέχεια ο αναμορφωμένος πίνακας με τα εναπομείναντα οργανικά κενά θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης και θα δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν αυτές τις οργανικές θέσεις συγκρινόμενοι μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης α. οι υπεράριθμοι που δεν κατέστη δυνατό στην πρώτη φάση να πάρουν οργανικό κενό β. οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ γ. οι μετατιθέμενοι εκπαιδευτικοί. Εδώ εμπίπτει και η κατηγορία των νεοδιόριστων, αλλά αυτό την τελευταία δεκαετία έχει καταντήσει ανέκδοτο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
ELEFTHERIA
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1