Διεθνές μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το ΕΚΠΑ

ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ - ΠΟΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΟΙ - Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2020 15:30

Το αγγλόφωνο διατμηματικό και διαπανεπιστημιακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Μέσα επικοινωνίας και προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές» διοργανώνεται, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

Το πρόγραμμα διαρκεί ένα έτος και προσφέρει δύο ειδικότητες: «Ειδησεογραφική κάλυψη των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών» και «Επικοινωνιακή διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών».
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν καθηγητές, ερευνητές και έμπειροι δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες, ενώ η εκπαίδευση των φοιτητών γίνεται αποκλειστικά στα αγγλικά, μέσα από μαθήματα, εργαστήρια, ασκήσεις, επιτόπιες εκπαιδευτικές επισκέψεις σε δομές προσφύγων και μεταναστών, θερινό σχολείο που πραγματοποιείται στη Λέσβο και πρακτική άσκηση σε φορείς που διαχειρίζονται διάφορες όψεις του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος.
Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση, στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί υποψήφιοι με πτυχίο στην Επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τη Δημοσιογραφία, τις Δημόσιες Σχέσεις, τις Πολιτικές Επιστήμες, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Νομικές Σπουδές ή άλλους σχετικούς ακαδημαϊκούς τομείς. Οι απόφοιτοι σχολών Επικοινωνίας, Μέσων και Δημοσιογραφίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό γίνονται δεκτοί κατά προτεραιότητα υπό τον όρο ότι πληρούν όλες τις άλλες προϋποθέσεις εισόδου.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για πολίτες εκτός ΕΕ είναι η 3η Αυγούστου 2020, ενώ για πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ είναι η 31η Αυγούστου 2020, στις 6.00 μ.μ. Το συνολικό κόστος φοίτησης για πολίτες χωρών μελών της ΕΕ και του ΕΟΧ είναι 2.800 ευρώ και για πολίτες εκτός ΕΕ και ΕΟΧ 6.000 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο https://migromedia.gr και στα τηλέφωνα 210-3689291, 210-3689290, 210-3689444 και 6978-130.569.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass