Δωρεάν rapid test σε εκπαιδευτικούς

Εύσημα Κεραμέως στην Περιφέρεια για τα δωρεάν rapid test στα σχολεία *Επιστολή Γ. Δοδοντσάκη στην εκπαιδευτική κοινότητα *Τρία θετικά δείγματα μεταξύ των 2.398 τεστ σε όλη τη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 10:10

Στον Δήμο Λαρισαίων και στον Δήμο Φαρσάλων εντοπίστηκαν δύο και ένα αντίστοιχα, θετικά κρούσματα κορονοϊού, στο σύνολο των 2.398 τεστ ανίχνευσης Covid-19, (rapid test), που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τριήμερο, σε εκπαιδευτικό, διοικητικό προσωπικό, φύλακες και καθαρίστριες, οι οποίοι θα επιστρέψουν σήμερα στα σχολεία της Θεσσαλίας.


Το ένα εκ των δύο κρουσμάτων στον Δήμο Λαρισαίων, αφορά εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.
Η δράση, που αποτέλεσε πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έλαβε τα εύσημα από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην «ΕτΔ» ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας δρ. Γιώργος Δοδοντσάκης: «Η κ. Κεραμέως, καθώς και όλοι οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψή μας, με θέμα την επαναλειτουργία των σχολικών ομάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξήραν την πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και τη συλλογική προσπάθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων υγείας και εκπαίδευσης, να διενεργηθούν για ένα τριήμερο πριν την έναρξη των σχολείων, δωρεάν rapid test στους εκπαιδευτικούς και στο υπόλοιπο προσωπικό των σχολικών μονάδων σε όλους του νομούς της Περιφέρειας. Μάλιστα, κατά την αναφορά της στο γεγονός, η κ. Κεραμέως έδωσε τα εύσημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια, αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής. Να σημειωθεί δε, ότι είναι η μόνη Περιφέρεια στη χώρα που οργάνωσε μία τέτοια δράση, προκειμένου να συμβάλλει στην ομαλή επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση και προκειμένου να διασφαλίσει τις προφυλάξεις κατά της διασποράς του κορονοϊού».
Ο κ. Δοδοντσάκης, που επισκέφθηκε χθες σχολεία της Λάρισας, προκειμένου να παρακολουθήσει τη διενέργεια των δωρεάν  rapid test, υποστήριξε ότι και τις τρεις μέρες, υπήρχε ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς, η οποία αναμενόταν να κορυφωθεί χθες, τελευταία μέρα αυτής της τριήμερης προληπτικής υγειονομικής επιχείρησης.
Τόνισε δε πως «την πρώτη μέρα της δράσης, σε όλη τη Θεσσαλία, ανταποκρίθηκε το 30% των εκπαιδευτικών, ποσοστό το οποίο αυξήθηκε τις υπόλοιπες μέρες. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία, για να μεταβούν με μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας σήμερα στα σχολεία».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΟΔΟΝΤΣΑΚΗ
Ο ίδιος μάλιστα, σε σχετική επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων, είχε απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής τους στα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, σημειώνοντας τα ακόλουθα: «Με την ευκαιρία της επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων με φυσική παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών, σας εύχομαι καλό και δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία, δύναμη, ψυχραιμία και υπομονή!
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να τηρηθούν όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid-19. Από αύριο που θα βρεθείτε στον χώρο του σχολείου θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και ό,τι άλλο σχετικό προβλέπεται. Στην περίπτωση που ο χώρος δεν επαρκεί για τη συνάντηση όλων των εκπαιδευτικών με την τήρηση της απόστασης, θα πρέπει να βρεθεί ένας χώρος στο σχολείο που να είναι επαρκής και να αερίζεται επαρκώς.
Αναφορικά με τη δράση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποιεί διαγνωστικά τεστ για τον έλεγχο μόλυνσης από τον ιό Covid-19, παρακαλώ να ανταποκριθείτε προκειμένου να διασφαλιστεί και η δική σας υγεία αλλά και των μαθητών/-τριών».
Να υπενθυμίσουμε πως ολοκληρώθηκε χθες η διενέργεια των rapid test στους εκπαιδευτικούς αλλά και στο λοιπό προσωπικό των σχολείων της Θεσσαλίας, και όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ειδικότερα τον Δήμο Λαρισαίων, τα τεστ πραγματοποιήθηκαν στους χώρους των 6ου, 9ου, 30ού και 42ου Δημοτικών Σχολείων.
Για τη μετάβαση στον χώρο, οι εκπαιδευτικοί έστελναν μήνυμα μετακίνησης με κωδικό 1 στο 13033, και είχαν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και έγγραφο που να αποδεικνύει την επαγγελματική τους ιδιότητα καθώς και τον αριθμό ΑΜΚΑ.
Κατά την παραμονή στον χώρο διενέργειας των test τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, όπως αυτά έχουν οριστεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ Θεσσαλίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Αλοννήσου και Σκοπέλου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ RAPID TEST
Πραγματοποιήθηκαν 2.398 rapid test σε όλη τη Θεσσαλία, εκ των οποίων 1.224 στην Π.Ε. Λάρισας, 316 στην Π.Ε. Μαγνησίας, 575 στην Π.Ε. Τρικάλων και 283 στην Π.Ε. Καρδίτσας.
Εκτός των τριών κρουσμάτων στην Π.Ε. Λάρισας, αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ σε όλες τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.
Αναλυτικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ελήφθησαν 53 δείγματα
στον Δήμο Αγιάς, 940 στον Δήμο Λαρισαίων (2 θετικά), 61 στον Δήμο Φαρσάλων (1 θετικό), 55 στον Δήμο Τυρνάβου, 26 στον Δήμο Τεμπών, 29 στον Δήμο Κιλελέρ, και 60 στο Δήμο Ελασσόνας.
Σύνολο Π.Ε. Λάρισας: 1.224 δείγματα, 3 θετικά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, ελήφθησαν 267 δείγματα στον Δήμο Βόλου και 49 στον Δήμο Σκιάθου. Σύνολο: 316 δείγματα, 0 θετικά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ελήφθησαν 479 δείγματα στον Δήμο
Τρικκαίων και 96 στον Δήμο Καλαμπάκας. Σύνολο: 575 δείγματα, 0 θετικά.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ελήφθησαν 228 δείγματα στον Δήμο Καρδίτσας, 20 στον Δήμο Μουζακίου και 35 στον Δήμο Παλαμά. Σύνολο: 283 δείγματα, 0 θετικά.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass