Επανέλεγχος στα «κίτρινα» σχολικά κτίρια

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ * ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΥΠ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2021 16:10

Συνεργασία για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον Εγκέλαδο στα σχολικά κτίρια, είχε ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τη διοίκηση της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» (ΚΤΥΠ), που αποτελεί τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές.


Ο Λαρισαίος πολιτικός βρέθηκε στην έδρα της ΚΤΥΠ, στην Αθήνα, μετά και από την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, κατά την οποία επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη, ζήτησε την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος. Τόνισε, συγχρόνως, στη διοίκηση της εταιρείας την ανάγκη ανακατασκευής των σχολικών κτιρίων, που επλήγησαν από τους σεισμούς, σημειώνοντας πως η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει σύγχρονα και ασφαλή διδακτήρια στον Νομό Λάρισας.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τον πρόεδρο της ΚΤΥΠ, Τιμολέοντα Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Θανάση Γιάνναρη και τους γενικούς διευθυντές Ανάπτυξης και Έργων, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο και Χαράλαμπο Μυγδάλη, ο αν. γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ υπογράμμισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη εύρεσης μεταβατικής λύσης, έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές και, κατά περίπτωση, η ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, ζητώντας τη μετεγκατάσταση μαθητών και εκπαιδευτικών σε χώρους πλήρως λειτουργικούς.
Η διοίκηση της ΚΤΥΠ ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι την επόμενη εβδομάδα, τις ημέρες Τρίτη και Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί επανέλεγχος από μηχανικούς της ΚΤΥΠ σε σχολικά κτίρια που χαρακτηρίστηκαν ως «κίτρινα» από τα συνεργεία καταγραφής, ενώ τον διαβεβαίωσε πως θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που έχει ο φορέας, αντλώντας πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές, προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι σχολικές μονάδες. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει άμεσα την τοποθέτηση λυόμενων κατασκευών.
Αποχωρώντας από την ΚΤΥΠ, ο κ. Κέλλας δήλωσε ότι: «Ενημερώθηκα από τη διοίκηση της ΚΤΥΠ για τις ενέργειες, στις οποίες πρόκειται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες, προκειμένου να εξασφαλιστούν σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες για την εκπαίδευση των παιδιών μας.
Μέχρι σήμερα, ο κρατικός μηχανισμός έχει επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και αξιοσημείωτη ταχύτητα στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των καταστροφών των σεισμών που έπληξαν τον τόπο μας. Εκτιμώ ότι και η ΚΤΥΠ, ως κατασκευαστικός φορέας του κράτους, θα δράσει αναλόγως, προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν, δίχως καθυστερήσεις και χωρίς άλλη ταλαιπωρία για την ψυχολογία των μαθητών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1