«Να εμβολιαστούν τώρα οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 16:50

Μετά την πρόσφατη, τραγική απώλεια από κορονοϊό του εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο της Νεάπολης Λάρισας, ερώτηση προς τους κ.κ. υπουργούς Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατέθεσε η βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, θέτοντας το ζήτημα άμεσου εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και του προσωπικού αυτών των δομών και διενέργειας τακτικών μαζικών τεστ. 

Ειδικότερα η κ. Λιακούλη επισημαίνει:
«Μόλις πριν λίγες ημέρες, η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, συγκλονίστηκε από την απώλεια λόγω κορονοϊού, εκπαιδευτικού που υπηρετούσε σε Ειδικό Σχολείο της Νεάπολης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο, διαγνώσθηκαν συνολικά 21 μαθητές και εργαζόμενοι με Covid-19.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προκλητική η αδιαφορία από πλευράς της Πολιτείας για την τύχη μιας τόσο ευάλωτης εκπαιδευτικής δομής, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων στα ΣΜΕΑΕ – οι οποίοι τελούν ουσιαστικά «ανοχύρωτοι». Και αυτό διαπιστώνεται από τη στιγμή που οι εν λόγω σχολικές μονάδες λειτουργούν κανονικά εδώ και έναν χρόνο, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερα μέτρα προστασίας, εν μέσω μάλιστα εξέλιξης του τρίτου κύματος πανδημίας Covid-19…
Όπως μάλιστα επισημαίνει με σχετικές ανακοινώσεις του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Λάρισας, η κατάσταση τείνει ιδιαίτερα ανησυχητική και χρήζει ουσιαστικών παρεμβάσεων, αφού όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και προσωπικό καθαριότητας, στηρίζουν τα παιδιά με αναπηρία, αγόγγυστα και με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.
Οι λειτουργοί των δομών ΣΜΕΑΕ, βρίσκονται κάθε στιγμή σε σωματική επαφής με τα παιδιά - γεγονός ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο για την υγεία των εκπαιδευτικών, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα και με την πρόσφατη, τραγική απώλεια του Λαρισαίου εκπαιδευτικού. Ζητάμε μια πειστική απάντηση από τη στιγμή που η ηγεσία του Υπουργείου μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει ούτε ένα (1) εμβόλιο (!). Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού αυτών των δομών και διενέργεια μαζικών τεστ σε τακτική βάση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1