«Ανοχύρωτα τα ειδικά σχολεία στην πανδημία»

Ο ΣΕΒΕΠΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2021 10:50

Στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας για τα ελλιπή μέτρα στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, συμμετέχει ο Σύλλογος Ειδικού Βοηθητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Β.Ε.Π.Ε.Α) Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει: «Η αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας είναι προκλητική αλλά και εξοργιστική συνάμα, που μετά και τον θάνατο εκπαιδευτικού στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, συνεχίζει τόσους μήνες να μας αφήνει όλους, μαθητές και εργαζόμενους ανοχύρωτους στο έλεος της πανδημίας. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι μαθητές των Ειδικών σχολείων αποτελούν ευάλωτη ομάδα! Εμείς είμαστε, που όλους αυτούς τους μήνες με πλήρη συνείδηση του ρόλου μας και με τον κίνδυνο να νοσήσουμε, στηρίζουμε με τις παρεμβάσεις μας όχι μόνο τους μαθητές μας αλλά και τις οικογένειές τους. Απέναντί μας και όχι δίπλα μας, έχουμε το Υπουργείο Παιδείας που όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνει άμεσα ουσιαστικά και αναγκαία μέτρα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
-Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία αλλά και τα ΚΕΣΥ (γίνονται πολύ λίγα και όχι σε όλες τις σχολικές μονάδες).
-Όπου παρουσιάζεται κρούσμα να γίνεται πλήρης ιχνηλάτηση.
-Να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών και την αποσυμφόρησή τους στα ταξί με αύξηση των δρομολογίων.
-Στην περίπτωση αναστολής λειτουργίας σχολείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.
-Την αξιοποίηση αιθουσών από τα όμορα κλειστά σχολεία αλλά και κάθε άλλης υποδομής για τη μείωση του συγχρωτισμού μαθητών και εργαζομένων.
-Την άμεση πρόσληψη επιπλέον σχολικών νοσηλευτών και ΕΒΠ για τη σωστή και πλήρη κάλυψη των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
-Οργανωμένος και επαρκής σχεδιασμός εμβολιασμού με προτεραιότητα στους εργαζόμενους στα ειδικά σχολεία και τα ΚΕΣΥ, στη διάρκεια της σχολικής περιόδου.
-Να δοθούν λύσεις στα σοβαρά στεγαστικά προβλήματα που υπάρχουν στα περισσότερα ειδικά σχολεία αλλά και στα ΚΕΣΥ και επιδεινώνουν την υπάρχουσα κατάσταση (μικρές και μη σωστά αεριζόμενες αίθουσες, στενοί διάδρομοι, ελλείψεις χώρων ειδικοτήτων - ακατάλληλη η πλειοψηφία των ήδη υπαρχόντων).
-Άμεση πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας. Όσο τα ειδικά σχολεία μένουν ανοιχτά, χωρίς να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω απαραίτητα και αναγκαία μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1